01 Ağustos 2012 07:17

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet takla attı: 2 ölü 20 yaralı

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde tarım işçilerini taşıyan kamyonetin takla atması sonucu 2 işçi yaşamını yitirirken, 20'den fazla tarım işçisi yaralandı. Yaralanan işçiler Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İşçilerin yakınları ise ihmal yüzünden işçilerin yaşamını yitirdi

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet takla attı: 2 ölü 20 yaralı
Paylaş


Kaza, Mersin'in Tarsus İlçesi Tuzla Yolu girişinde saat 07.00 sıralarında meydana geldi. Tarsus İlçesi'nde bulunan Kavaklı Mahallesi'nde Tuzla'nın Çöplü Köyü'ne yaklaşık 30 tarım işçisini götüren Nurettin Çoban yönetimindeki 33 PV 139 plakalı kamyonet, sürücünün aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki sulama kanaletine çarparak takla atıp devrildi. Kazada tarım işçisi Mustafa Oktay (16) olay yerinde yaşamını yitirirken, Şehriban Oktay ise hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi. Yaralanan 20'den fazla işçi ise Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralanan işçilerden Zeynep Korkutata'nın yakını Abdurrahman Korkutata, kaza yerine tek bir ambulansın ve çok sayıda jandarmanın geldiğini vurgulayarak, "Kaza yerinde jandarmalar aracın kaldırılması için savcının gelmesini beklediler. O sırada Şehriban aracın altında yaşıyordu. Aracın kaldırılmasıyla ilgili jandarmayla aramızda gergin bir ortam oluştu. Daha sonra aracın enkazını biz kendimiz kaldırdık Şehriban yaşıyordu. Ambulans yoktu. Kendi aracımızla Şehriban'ı hastaneye götürdük; ama hastane yolunda hayatını kaybetti" dedi. Şehriban Oktay'ın eniştesi Mansur Çelik ise, kaza yapan araçta kendisinin bulunduğunu belirterek, kaza sonrası hem yakınlarına hem de ambulans ve jandarmaya haber verdiklerini ancak yakınlarının jandarma ve ambulanstan daha önce olay yerine ulaştığını kaydetti. Çelik, "Kaza sonrasına geç müdahale edildi. Araç aşırı hızlıydı. Şoför telefonla konuşunca direksiyon hakimiyetini kaybedip takla attı. Erken müdahale olsaydı Şehriban Oktay şimdi yaşıyor olacaktı" diye konuştu.

Şehriban Oktay'ın ağabeyi Ahmet Oktay da, hastane önünde ambulansın geç gelmesi nedeniyle polisle tartıştıklarını ifade ederek, "Kürt olduğumuzdan dolayı mı bunlar bize reva görülüyor" diye sordu.

Yaralılardan isimleri öğrenilenler şunlar: Ömer Korkutata, Zeliha Korkutata, Zeynep Korkutata, Zehra Korkutata, İsmail Oktay, Leyla Çelik, Medine Kaya, Mansur Çelik ve Sadice Çelik. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çaykur işçisinin zaferi

SONRAKİ HABER

DEÜ'de sağlık çalışanları iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...