23 Ekim 2017 14:33

ETHA çalışanlarından mesaj: Gerçeğin adı susmadı susmayacak

Gözaltına alınan ETHA muhabiri Havva Cuştan ve Editörü İsminaz Temel, avukatları aracılığıyla yolladıkları mesajda vazgeçmeyeceklerini söylediler.

Paylaş

Evlerine yapılan baskınla gözaltına alınan ETHA muhabiri Havva Cuştan ve ETHA Editörü İsminaz Temel, avukatları aracılığıyla mesaj yolladılar. Mesajda, gerçekleri halka ulaştırmaktan asla vazmeyeceklerini söylediler.

Temel ve Cuştan 19 Ekim günü evlerine yapılan baskınla gözaltına alınarak Vatan'da bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülmüştü. 5 gündür gözaltına bulunan gazeteciler avukatları aracılığıyla mesaj gönderdi.

'GERÇEKLER HİÇBİR DURUMDA SUSTURULAMAZ'

ETHA muhabiri Havva Cuştan, "Biz burada iyiyiz, umutluyuz. Gerçeklerin hiçbir durumda susturulamayacağı inancıylayız. Özgür basın susturulamaz" dedi.

'BİZ KAZANACAĞIZ'

ETHA Editörü İsminaz Temel mesajında şunları söyledi: "Bir kez daha özgür basını, muhalif sesi susturmaya yönelik bir hukuksuzlukla karşı karşıyayız. Egemenler inşa edecekleri karanlıktan önce gerçekleri vururlarmış. Ama tarihin hiçbir noktasında hiçbir anda gerçekler, gerçeğin sesi susmadı, susmayacak. Çünkü onların unuttuğu gecenin en karanlık anı aydınlığa en yakın olduğumuz andır. Hiçbir koşulda ve durumda umudumuzu yitirmedik. Biliyoruz, biz kazanacağız." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

UEFA'dan Beşiktaş'a ceza

SONRAKİ HABER

Essen’de 100. Yılında Ekim Devrimi toplantısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...