23 Ekim 2017 14:10

Sancar: Darbe Komisyonu’nun amacı hakikatin karartılması

HDP Milletvekili ve TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Üyesi Mithat Sancar: Hakikat olmadan adalet olmaz.

Paylaş

HDP Milletvekili ve TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Üyesi Mithat Sancar, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın Darbe Komisyonu’nda dinlenilmemesine ilişkin açıklama yaptı. HDP’nin davet edilmesini talep ettiği isimlerden Ünal’ın darbe gecesine dair kritik ifadeler vermesine rağmen komisyona çağırılmamasını eleştiren Sancar, “Darbeyle mücadele, güçlü bir demokrasiyle beraber şeffaf ve hesap verebilir siyasi ve idari bir sistemin inşasıyla mümkündür. Hakikat olmadan adalet olmaz” dedi.

HDP’li vekil Mithat Sancar yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin araştırılması için kurulan TBMM komisyonu çalışmalarına başladığında, parti temsilcilerinin tamamının, Komisyon Başkanı’na Komisyon’da bilgisine başvurulmasını istediği kişilerin listesini sunduğunu anlattı. Sancar, darbe ile ilgili istihbaratı Türkiye’de çok sayıda kişiyle paylaştığını söyleyen Rusya Devlet Başkanı’nın Dış Politika Danışmanı Aleksandr Dugin ile darbe gecesine ilişkin Abdülkadir Selvi’ye önemli bilgiler veren dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın HDP’nin komisyona sunduğu isimler arasında olduğunu belirtti. Sancar, “Tamamı AKP’li üyelerden oluşan divan, bu isimleri hiçbir zaman davet etmemiş, HDP’nin bu yöndeki ısrarını da dikkate almamıştır. Onun yerine konuyla ilgisi olmayan, gerçeklerin aydınlatılması bir yana, darbenin araştırılması amacını sulandıracak kişiler Komisyon tarafından dinlenmiştir. Çalışmalar ilerledikçe, başta Komisyon Başkanı olmak üzere AKP’li üyelerin amacının darbenin aydınlatılması değil, hakikatin karartılması olduğu iyice açığa çıkmıştır. Örneğin Dugin, Komisyon çalışmaları yerine 8 Kasım günü AKP’nin Grup Toplantısında boy göstermiş, kürsüden çeşitli açıklamalar yapmıştır” dedi. Darbe Komisyonu’nun, hakikatin ortaya çıkarılması için değil, 15 Temmuz gecesinin AKP’nin kurgusuna göre yeniden dizayn edilmesi için kullanıldığını öne süren Sancar, “Sonuçta kurgulanan öyküye uygun olacak bir rapor ortaya çıkmıştır. ” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da yerel yönetim sorunları konuşulacak

SONRAKİ HABER

UEFA'dan Beşiktaş'a ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...