01 Ağustos 2012 05:40

Dropbox: Hacklendik!

İnternetin en büyük veri depolama platformlarından olan Dropbox, iki hafta süren soruşturmanın ardından üyelerine ait kullanıcı adları ve şifrelerin çalındığını açıkladı.Dropbox’ın yaptığı açıklama, yüzlerce kullanıcısının kumar sitelerine ait spam e-maillerine maruz kaldıklarına dair şikayette bulunmasının a

Dropbox: Hacklendik!
Paylaş

İnternetin en büyük veri depolama platformlarından olan Dropbox, iki hafta süren soruşturmanın ardından üyelerine ait kullanıcı adları ve şifrelerin çalındığını açıkladı.

Dropbox’ın yaptığı açıklama, yüzlerce kullanıcısının kumar sitelerine ait spam e-maillerine maruz kaldıklarına dair şikayette bulunmasının ardından tespit edildi. Şirket, başlattığı soruşturma sonucunda kullanıcılarına ait bilgilerin çalındığını ve üçüncü parti siteler tarafından bu hesaplara erişim sağlandığını belirtti.

NTVMSNBC'nin haberine göre Dropbox’tan yapılan açıklamada, “Az sayıdaki kullanıcımızın yanı sıra, çalınan şifrelerden birisiyle bir çalışanımızın hesabına girildiği ve proje belgelerine erişildiğini ortaya çıkardık. Spam e-maillerin çalınan şifreler nedeniyle kaynaklandığını düşünüyoruz” denildi.

Şirket, soruşturmanın başlatılmasından önce Almanya, Hollanda ve İngiltere’deki 295 kullanıcısından kendilerine spam e-mail şikayeti bildirildiğini ifade etti. Dropbox, soruşturmanın ardından yeni güvenlik önlemleri belirledi. Bunlar:

- Siteye giriş yapıldığı esnada kullanıcı adı ve şifre girilmesinin yanı sıra, telefona iletilecek kodun girilmesi,

-Şüpheli faaliyetlerin tespit edilmesi için otomatik mekanizlamarın kurulması,

-Kullanıcıların hesapları açıkken gerçekleştirdikleri tüm işlemleri takip edebilecekleri yeni bir sayfa açılması ve,

-Bazı durumlarda kullanıcılardan şifrelerini değiştirmelerinin istenmesi.

Dropbox, Haziran ayında iş dünyasının online sosyal medya ağı LinkedIn’de yaşanan şifre sızıntısına dikkat çekerek, kullanıcılarından “kırılması kolay şifre kullanılmamasını ve şifrelerin belli aralıklarla değiştirilmesini” istedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lice'de patlama: 2 asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Bu savaş halkın kaderini belirleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...