23 Ekim 2017 13:42

Adana’da yerel yönetim sorunları konuşulacak

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi'nin düzenleyeceği panele Dersim Ovacık Belediye Başkanı da katılacak.

Paylaş

İMO Adana Şubesi, yerel yönetimlerdeki sorunlar, beklentiler ve çözümlerinin konuşulacağı bir panel düzenleyecek. 28 Ekim Cumartesi günü Yaşar Kemal Kültür Merkezinde saat 13.30’da gerçekleştirilecek panelde Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi, Şehir Plancısı Tarık Şengül ve Yazar Metin Yeğin konuşmacı olarak yer alacak. İMO, panele ilişkin Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Burada konuşan İMO Adana Şube Başkanı H. Çağdaş Kaya, yerel yönetimlerin, eşit, özgür, demokratik, bağımsız bir Türkiye yaratılmasında önemli yönetim organları olduğunu belirterek oda olarak görüşlerini kamuoyuyla paylaşmaya, kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirmeye devam edeceklerini söyledi.

ÇAĞDAŞ KENTLER İÇİN TÜM OLANAKLAR SEFERBER EDİLMELİ

Yıllardır süregelen yanlış politikalar sonucu kentlerdeki mevcut durumun pek iç açıcı olmadığını kaydeden Kaya, “Bu kentlerden biri olan Adana’da, ne yazıktır ki yıllardır sürdürülen plansızlık ve denetimsizlik, yanlış arazi kullanım politikaları, kaçak yapılaşma ve imar affı süreçleri sonucu sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir kent oluşturulamamıştır” dedi. Adana’nın ulaşımdan, çarpık yapılaşmaya, altyapı sorunlarından, çevre ve atık sorunlarına, gıda güvenliğine, enerjinin kullanımına, kent kimliğinin yok edilmesine kadar çok sayıda sorunları bulunduğuna vurgu yapan Kaya, “Tüm bu sorunlar ve olumsuzluklar karşısında bizlere düşen görev; çağdaş, demokratik, katılımcı yerel yönetimlerin oluşturulması yönünde tüm olanakları seferber etmektir” dedi. 

‘KATILIMCILIK ESAS ALINMALI’

Kent yaşam düzeyinin geliştirilmesinde en önemli görev ve sorumluluğun yerel yönetimlerde olduğunu ifade eden Kaya, “Önceliklerin belirlenmesinde, ayrıca sorunlar giderilmeye çalışılırken başka sorunların oluşmaması ve uzun vadeli, kalıcı çözümlere ulaşmak için planlı, öngörülü, bilimsel ve teknik verilere dayalı yöntemlere ihtiyaç vardır. Ve her şeyden önemlisi katılımcılığı esas alan, eşitlikçi, insandan yana bakış açısı ile hareket edilmesi gerekmektedir” dedi.Kaya, tüm Adanalıları panele davet ederek konuşmasını noktaladı. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray tribünündeki koreografiye soruşturma!

SONRAKİ HABER

Sancar: Darbe Komisyonu’nun amacı hakikatin karartılması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa