23 Ekim 2017 13:39

Galatasaray tribünündeki koreografiye soruşturma!

Başbakan Binali Yıldırım, dün oynanan Galatasaray-Fenerbahçe maçında Galatasaray tribünlerinin yaptığı koreografi hakkında soruşturma talimatı verdi.

Paylaş

Başbakanlık kaynakları tarafından yapılan açıklamada Başbakan Binali Yıldırım'ın Galatasaray-Fenerbahçe arasında dün akşam oynanan müsabakada, Galatasaray tribünlerinde açılan pankart ile ilgili soruşturma açılması yönünde talimat verdiği belirtildi.

‘Ayağa kalk’ temalı koreografi’nin ‘FETÖ mesajı’ olduğu öne sürülmüştü.

Hürriyet’in Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Yıldırım tribünde açılan pankart ile ilgili soruşturma açılması talimatı verdi.

GALATASARAY VE ULTRASLAN'DAN AÇIKLAMA

galatasaray

Galatasaray Kulübü ve taraftar grubu ultAslan'dan açıklama geldi.

Kulübün resmi internet sitesinden ‘Rocky’ koreografisi ile ilgili yapılan açıklamada, “Galatasaray taraftarı; kurucumuz Ali Sami Yen’den Metin Oktay’a; Gündüz Kılıç’tan Greame Souness’a; Avrupa’nın yeniden fethinin resmedildiği Fatih Sultan Mehmet’ten Aslan karakterine, Fatih Terim’den Setrak Dede’ye; Godfather’dan Fred Çakmaktaş’a kadar uzanan ve tüm dünyaya örnek olan koreografiler zincirine bir yenisini 22 Ekim 2017 Pazar günü oynanan Fenerbahçe derbisinde ekledi… Her zaman olduğu gibi gerekli tüm resmi makamlardan onay alınarak Türk Telekom Stadyumu bir görsel şölene daha tanıklık etti.

Geçmişte olduğu gibi, dünyanın önde gelen taraftar grupları ve uluslararası medya organları günlerce, hatta haftalarca emek harcanarak hazırlanan bu “Rocky” koreografisinden övgüyle bahsetti.

Ancak… Masabaşı oyunlarında doktora yapanların yıllardır süregelen itibarsızlaştırma çabası derbi maçtan sonra yine hortladı… 2017-2018 sezonunun tek namağlup takımını aşağı çekmek isteyenlerin sinsi emelleri bir kez daha gün yüzüne çıktı. Biz yapılmak istenenin ne olduğunun farkındayız! Derbi öncesinden sonuna kadar televizyon programlarındaki kuklalardan, gazete sütunlarındaki piyonlara ve sosyal medyadaki tetikçilere kadar algı yaratılarak asıl gündem olması gereken hadiseler görmezden gelinmektedir.

Mayıs 2017’de Bursa’da açılan “Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor, ayağa kalk” pankartından yola çıkarak hazırlanan, sayısız ödül almış “Rocky” filminin temasının işlendiği görsel şölen zavallıca çarpıtılmaya çalışılmaktadır. Aylardır Galatasaray tribünlerinde olan bir pankartın, kimsenin hayalinden geçemeyecek bir koreografiyle sunulmasını aşağılık terör örgütüne bağlayıp bu görsel muhteşemlikte bile o terör örgütünün reklamını yapan; koreografi bahane edilerek yine aşağılık terör örgütünün eli kanlı lideriyle Galatasaray ismini yan yana getirmeye çalışan hangi kurum, hangi kişi, hangi sosyal medya hesabı varsa her türlü hukuki hakkımızı kullanacağız ve bunun sonuna kadar takipçisi olacağız." ifadeleri yer aldı.

ULTRASLAN: DAVA AÇACAĞIZ

Öte yandan Beyaz TV'de hedef alınan koreografiye ilişkin açıklama yapan UltrAslan, dava açacağını duyurdu.

Galatasaray taraftar grubu UltrAslan konuyla ilgili bir açıklama yaparken, "Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor, Ayağa Kalk" sözlerinin takımın son iki sezon yaşadıklarını anlattığını belirtirken, konuyla ilgili haberlere ilişkin hukuki işlem başlatacaklarını duyurdu.

DURSUN ÖZBEK: SORUŞTURMA AÇILMASINA SEVİNİDİM

A Spor'da yayınlanan Takım Oyunu programına konuk olan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Galatasaray'ın eli kanlı terör örgütüyle işi olmaz. Soruşturma açılmasına sevindim, bu sorgulama polemiğin de önüne geçer" dedi.

Özbek'in açıklamaları şöyle:

"Hiç kimse Galatasaray'a bu yakıştırmayı yapamaz. FETÖ eli kanlı bir terör örgütüdür. Galatasaray bu adamlardan gerekli temizliği yapmıştır. Benim taraftarım 15 Temmuz sonrasında duruşunda sergilemiştir. Galatasaray'ın eli kanlı terör örgütüyle işi olmaz. Kimse bu işten Galatasaray'a zarar vermeye kalkmasın.

500 senedir bu devlete hizmet etmiş insanlar yetiştirmiş bi kulüptür Galatasaray. Bizim bünyemiz böyle bir şeyi kabul etmez.

Bu polemiğin büyümemesi lazım. Evet bu sorgulama yapılsın, bu sorgulama polemiğin de önüne geçer. Vatana bağlı, vatana biat etmiş, devletini seven bir kulüptür Galatasaray. Son derece üzgünüm ama soruşturma açılmasından da mutluyum."

TFF'DEN 'PANKART' AÇIKLAMASI

Türkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray taraftarlarının Fenerbahçe karşılaşmasında yaptığı koreografiyle ilgili yaşanan gelişmelerin ardından bir açıklama yayımladı.

TFF, "Siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor, ayağa kalk" yazılı pankartın stada alınıp alınmaması ile ilgili kararı kendilerinin vermediğini duyurdu.

Federasyondan yapılan açıklama şu şekilde:

"6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik uyarınca müsabakalara girişte pankart, afiş ve diğer malzemelerin kontrolünü yapmak, gerektiğinde içeri almamak, stadyuma alınmayacak pankart ve dövizleri belirlemek Mülki İdare Amiri tarafından görevlendirilen Müsabaka Güvenlik Amiri, Emniyet Birimleri ve Spor Kulüplerinin yetki ve sorumluluklarındadır.

Bu nedenle taraftarların, spor alanına sokmak istedikleri afiş veya pankartlara karar vermek Türkiye Futbol Federasyonu'nun yetki ve sorumluluğunda değildir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız." (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Meksika’da cumhurbaşkanlığı seçimi bir kasaba hariç başladı

SONRAKİ HABER

Adana’da yerel yönetim sorunları konuşulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...