23 Ekim 2017 12:24

Yeni Şafak’ın TMMOB logosu haberine cevap: Pespaye iftira

Yenişafak, TMMBO'un 1954'ten beri kullandığı logosu için 'terör örgütlerini yansıtan yeni logosu' dedi. TMMOB cevap verdi: Pespaye bir iftira.

Paylaş

Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni (TMMOB) hedef aldı. Yeni Şafak’ın haberinde “Skandalların Odası TMMOB, DHKP-C ve PKK'yı yansıtan yeni logosu ile dikkat çekti. Bakanlık bünyesinde faaliyet gösteren TMMOB’un internet sitesinde Türk bayrağı bulunmaması da tartışma konusu oldu” ifadeleri yer aldı. Ancak TMMOB 1954 yılından beri aynı logoyu kullanıyor. 

Yeni Şafak’a yanıt TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’dan geldi. Koramaz, yazılı açıklamasında “pespaye bir iftira” dedi. 

Koramaz, haberin ilk cümlesinden son cümlesine kadar yalan ve yanlış olduğunu söylerek. “Birliğimiz, bugüne kadar çok kez iktidar ve rant çevrelerinin saldırılarına hedef olmuştu fakat ilk kez bu kadar pespaye bir iftira ile karşı karşıyayız.” dedi. 21 Ekim 2017 tarihli Yeni Şafak gazetesinde Ahmet Fatih Erturan imzasıyla yayınlanan “TMMOB Özüne Döndü” başlıklı haberi ciddiye alıp almamak konusunda tereddüt ettiklerini ifade eden Koramaz, söz konusu haberin ilk cümlesinden son cümlesine kadar yalan ve yanlış olduğunu söyledi. Koramaz, TMMOB logosundaki renklerin güneşin ve ateşin renkleri olduğu ve karanlığa karşı aydınlığı, savaşa karşı barışı, dinci gericiliğe karşı laikliği, dogmatizme karşı bilimi, faşizme karşı özgürlükleri, her türlü ırkçılığa karşı eşitliği, barış içerisinde bir arada yaşamı, rant ve sömürüye karşı emeği, emperyalizme karşı bağımsızlığı temsil ettiğini belirtti. 

Yeni Şafak Gazetesinin, iktidarın en büyük yandaşlarından biri olduğunu ifade eden Koramaz, “Bu haberin nedeni, ülkemizin kalkınma ve sanayileşmesinde bilim ve teknoloji politikalarının önemine vurgu yapan, kamu yararı ve adil paylaşımdan yana, yurtsever, devrimci, ilerici ve toplumcu geleneğimizden duydukları rahatsızlık ve korkudur” dedi. Koramaz, ülkenin içerisinde bulunduğu zorlu koşullarda bu tip kara propagandaların hedefinde olmanın bir onur nişanesi olduğunu söyledi. 

1954’TEN BERİ AYNI LOGO

İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik de sosyal medya hesabı üzerinden “Gazetecilik ayağa düşünce böyle oluyor, 1954’den beri aynı logoyu kullanıyoruz” açıklamasında bulundu. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Filipinler'de Marawi IŞİD’den tamamen temizlendi

SONRAKİ HABER

CHP'den istifa eden Aytun Çıray Akşener'in partisine geçecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...