23 Ekim 2017 12:07

Katalonya: Madrid’den gelen emirlere uymayacağız

Katalonya Dışişleri Sözcüsü, Katalan otoritelerin Madrid’den gelen emirlere uymayacağını, sadece Katalan halkının isteklerini dinleyeceğini açıkladı

Paylaş

Katalonya Dışişleri Sözcüsü, Katalan otoritelerin Madrid’den gelen emirlere uymayacağını, sadece Katalan halkının isteklerini dinleyeceğini açıkladı

İspanya’da merkez hükümet tarafından özerkliği askıya alınan Katalonya Bölgesi’nin Dışişleri Sözcüsü Raul Romeva “Katalan otoriteler Madrid’den gelen emirlere uymayacak, sadece Katalan halkının isteklerini dinleyecek” dedi.

BBC Radio’ya konuşan Sözcü Romeva, Madrid hükümetinin hakın iradesine karşı eyleme geçtiğini söyledi. 

Katalonya parlamentosu, İspanya’nın bölgeye yönelik uygulama kararı aldığı önlemlere perşembe günü yanıt vereceğini açıkladı. Bağımsızlık yanlısı sol parti CUP, Madrid’e karşı ‘kitlesel sivil itaatsizlik’ eylemi çağrısı yaptı.

Parti, Başbakan Rajoy’un son hamlesini ‘General Fransisco Franco’nun diktatörlüğünün ardından Katalan halkının toplumsal, bireysel ve kolektif haklarına yönelik en büyük saldırganlık’ olarak niteledi.

Sivil itaatsizlik eyleminin şiddet içermeyen bir şekilde olması gerektiğini belirten parti eylemlerin nasıl yapılacağına ilişkin ayrıntıların bu hafta içinde belli olacağını da açıkladı.

İspanya’da Başbakan Mariano Rajoy bölgenin özerkliğini askıya alacaklarını ve erken seçime gidileceğini söylemişti.

İspanya Senatosu Madrid hükümetinin alacağı bu önlemleri erken seçim önerisiyle birlikte Cuma günü değerlendiriyor olacak. Katalonya Bölgesi’nde ise parlamento ne tepki vereceğine Perşembe toplantısında karar verecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’in 12 ilinde kadınlar cinsel tacize karşı meydanlarda

SONRAKİ HABER

Muğla’da şarkılı, türkülü, halaylı sit protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...