23 Ekim 2017 11:51

Balbay: Bakan Özhaseki ile görüştüm, 3. ocağa izin yok

CHP'li Mustafa Balbay, İzmir Menemen'deki taş ocağı açılması girişiminin Bakan Özhaseki'nin itirazı ile durdurulduğunu açıkladı.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Menemen’de özel sektörün taş ocağı açma girişiminin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin itirazı ile durdurulduğunu açıkladı. Balbay, “diyalog sonuç verdi. Menemen Emiralem ovasını toza bulayacak taş ocağına izin verilmeyecek” dedi.

 

Geçen hafta Özhaseki’ye bölgede taş ocaklarının vereceği zararlara ilişkin bir dosya ulaştırdığını söyleyen Balbay şu bilgileri verdi:
“Sayın Bakan, Meclis’teki görüşmemizde prensip olarak verimli toprakları etkileyecek taş ocaklarına izin vermediğini söyledi. Özhaseki’yi Menemen’e davet ettim, görseniz burasına kıyılmaz dersiniz, dedim. Bugün de telefonla aradı, ilk değerlendirmenin sonucunda özel sektörün açmak istediği taş ocağına hayır yanıtı verilmesi için gerekli talimatı İzmir’e ilettiğini söyledi. Bu bilgiyi kamuoyu ile paylaşmak istediğimi kendisine söyledim. Güzel bir haber. Bölgede devletin de iki taş ocağı var. Bununla ilgili de sağlıklı bir sonuç almayı bekliyoruz. 3. ocağa izin verilseydi, arkası gelirdi, Menemen ovası için felaket olurdu.”


Balbay, 20 Ekim Cuma günü Emiralem’e gittiğini, son durumu yerinde gördüğünü belirterek, şöyle devam etti: “Taş ocakları hem ovayı hem Gediz ırmağını tehdit ediyor. Yöre halkı tedirgin. İktidar partisi milletvekillerinin de bu durumu onaylayacağını düşünmüyorum. Özhaseki’ye yaptığımız davet hala geçerli. Bölgeyi gördüğünde Gediz ırmağının kirletilmemesi için de devreye girecektir. Bereketli toprakları gözbebeğimiz gibi koruyacağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karaman'da köylülerden pancar kotasına traktörlü protesto

SONRAKİ HABER

Şişli EML'nin yıkılmak istenmesine Eğitim-Sen'den tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...