23 Ekim 2017 10:06

Melih Gökçek, istifa edeceğini duyurdu

Erdoğan ile görüşen Melih Gökçek, sosyal medyadan istifa edeceği tarihi duyurdu. Bursa'da açıklama yapan Recep Altepe ise istifa ettiğini açıkladı.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Beştepe'de son günlerdeki ikinci görüşmeyi de gerçekleştirdi. Günlerdir istifa tartışmalarıyla adı anılan Melih Gökçek, Dün Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından sosyal medya hesabından istifa edeceği yönünde açıklama yaptı. Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe dün yaptığı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'sa istifa sorularına 'hayır' yanıtı verdi.

Melih Gökçek resmi Twitter hesabından istifa edeceği tarihi işaret ederek şu açıklamalarda bulundu: Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızla bir görüşme yaptık. İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim.

Erdoğan'ın birçok kez istifasını istediği ancak görevini bırakmayan ve sessizliğini koruyan Gökçek, saat 16.00'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gelmişti. 

HÜKÜMET, ANKAPARK DÜZENLEMESİNDEN VAZGEÇTİ

Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Erdoğan ile Gökçek görüşmesi sürerken Ankapark’ın bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği arazisinden yararlanma hakkını 10 yıldan 30 yıla çıkaran yasal düzenlemeden vazgeçti.

Tasarının 6. maddesiyle Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak bir protokolle Ankapark için Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine tesis edilen intifa hakkı süresi 10 yıldan 30 yıla çıkarılıyordu.

MYK’DE GÜNDEM İSTİFALAR

AKP’de istifası istenen belediye başkanları gündeminin bugünkü AKP MYK toplantısında da ele alınması bekleniyor. AKP MYK toplantısı bugün öğleden sonra AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

RECEP ALTEPE İSTİFA ETTİ

Bursa Büyükşehir Belediye’sinin AKP'li Belediye Başkanı Recep Altepe, görevinden istifa etti.

Altepe, "İbadet olarak gördüğüm bu yolda, kavgadan yana hiç olmadım. Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, çatışmayacağız, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Bu şartlarda Bursa'mıza hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Ben de bu düşüncelerle bugün itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Hiçbir konuda verilmeyecek hesabımız yok. Alnımız ak, başımız da dik" dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası istenen belediye başkanları arasında bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, bugün saat 16.00'da 'Kaplıkaya Hacıvat Deresi Islahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılış törenine katıldı. Törende açılışı gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili konuşan Başkan Altepe, ardından kameraların karşısına geçerek, görevinden istifa ettiğini açıkladı. 

Görev süresi boyunca dedikodudan ve şüphe oluşturacak işlerden kaçındığını öne süren Altepe, "Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin ettirmedik. Bunlara her zaman için dikkat ettik. Aynı amaçla bizler de herhangi bir dedikoduya vesile olmaması amacıyla belediye başkanlığı görevime başlayınca tüm iş yerlerini de kapattım. Sadece Bursa'nın belediye başkanı olarak hizmet ettim, hizmetimi de sürdürdüm. Bursa ile yatıp, kalktık. Her girdiğimiz seçimlerden zaferle ve oyumuzu da artırarak, çıktık. En son 16 Nisan referandumunda da yüzde 53.2 oyla yüzde 50'nin üzerinde oy alma başarısını Bursa olarak gösterdik. Allah'a şükür; yolsuzluk, tembellik ve istismarla hiç şuçlanmadık ve adımız bu konularla hiç anılmadı" diye konuştu. 

'BU ŞARTLARDA BURSA'MIZA HİZMET İMKANI KALMADIĞI ORTADA'

'Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, çatışmayacağız, hasar da vermeyeceğiz' diyen AKP'li Altepe, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifasını şu sözlerle duyurdu:

"Son günlerde, özellikle bizim için çok değerli olan, dünya mazlumlarının da tek umudu olan gözbebeğimiz, AK Parti'mizin yönetimi tarafından ülke genelinde başlatılan 'yeniden yapılanma, reform ve değişim-dönüşüm projesi' adı altında bir eylem başlatıldı. Duyuldu ki Bursa da bu uygulamanın içinde yer alıyor. İbadet olarak gördüğüm bu yolda, kavgadan yana hiç olmadım. Partimiz ve liderimizle ters düşmeyeceğiz, çatışmayacağız, hasar da vermeyeceğiz. Bize yakışanı yapacağız. Kriz ortamı oluşturmaya yanaşmayacağız. Bu şartlarda Bursa'mıza, ülkeme hizmet imkanının kalmadığı da ortadadır. Ben de bu düşüncelerle bugün itibariyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Hiçbir konuda verilmeyecek hesabımız yok. Alnımız ak, başımız da dik."

MUHTARDAN İSTİFA TEPKİSİ: SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifa açıklamasını Kaplıkaya-Hacıvat Deresi ıslahı ve Bağlaraltı-Siteler Köprüsü açılış töreninde yaptı. Törende Altepe'den önce söz alan Siteler Mahalle Muhtarı Selma İncesu'nun "Seçimle gelen seçimle gider" sözleri törene damga vurdu. Konuşmasında başkanın icraatlarını öven ve yapılan köprünün yaratacağı yarardan bahseden Muhtar İncesu, "Gazeteciler bu yoğun ilgiyi bu açılışa mı gösterdi yoksa bugün burada başka şeyler mi oluyor bilmiyorum" dedi. Başkan Altepe'ye teşekkür eden İncesu, "Ben başkanımızı seviyorum, başlangıçtan beri seviyordum ama hâlâ çok seviyorum. Ve şunu söylemeden geçemeyeceğim, bugün muhtar olduğum için çok mutluyum, çok seviniyorum. Çünkü beni mahallem sevgisiyle, verdiği oylarla muhtar seçti. Mahallem beni seçmeyebilirdi. Seçimle gelen seçimle gider. Ben bunu biliyorum, bunu hissediyorum. Bugün muhtar olduğum için çok mutluyum, çünkü dediğim gibi seçimle gelen seçimle gider" dedi.

'GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ' DEMİŞTİ

Bosna Hersek'teki törenlere katıldıktan sonra geçen cuma günü Türkiye'ye gelen Recep Altepe, Atatürk Havalimanı'nda istifası ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada,  "Benim böyle bir şeyim yok. Görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa'ya dönüyorum. İnşallah görev devam edecek. Şu anda açıklanacak bir şey yok. Görevimin başındayım" demişti.

Daha sonra Bursa'ya gelen Recep Altepe, hafta sonunu ailesi ve yakınlarının düğün törenine katılarak geçirmişti. Altepe, mesai arkadaşının oğlunun nikah töreninden çıkarken ise DHA muhabirinin konuyla ilgili sorusunu, “Hayırdır? Yooo! Yok öyle bir şey yok! Yok abi yok. Yok abi öyle birşey yok. Sağol. Hayırlı Akşamlar” diyerek yanıtlamıştı.

Erdoğan'ın genel başkanlığını yürüttüğü AKP'ye yönelik eleştirileri sonrası il ve ilçe teşkilatları ile belediyelerde çok sayıda kişi istifa etmişti. Kadir Topbaş 13 yıldır sürdürdüğü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden "Her şey affedilebilir, adam yerine konmamak asla" diyerek ayrılmıştı. Niğde'nin AKP'li Belediye Başkanı Faruk Akdoğan da istifa etmişti

Yaşananlar sonrası aralarında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ve Recep Altepe'nin de bulunduğu bir dizi ismin adı istifayla anılmaya başlanmıştı. Daha sonra iddialarla ilgili olarak açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Arkadaşlardan istifalarını vermelerini talep ettik vermezlerse gereği yapılır" demişti.

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN İSTİFA AÇIKLAMASI YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen isimlerden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'dan ise istifa açıklaması yok. Edip Uğur, sporla ilgili katıldığı bir törenin girişinde gazetecilerin "İstifa ile ilgili açıklama yapacak mısınız" sorusuna, "Hayır" yanıtını verdi. Uğur etkinlikte icraatlarından bahsetti, yine istifaya dair herhangi bir açıklama yapmadı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Makedonya’da Şair Güler’e en iyi şiir ödülü

SONRAKİ HABER

Gözaltındaki JinNews muhabirleri serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa