23 Ekim 2017 06:49

Tüketicinin güveni ekim ayında yüzde 2 azaldı

Tüketici güven endeksi, Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2 oranında azalarak 67,3 oldu.

Paylaş

Cem GÜL
İstanbul

Tüketicilerin maddi durum ve genel ekonomiye ilişkin mevcut durum değerlendirmeleri ile gelecek dönem beklentileri, harcama ve tasarruf eğilimlerini ölçen tüketici güven endeksi üç aydır kesintisiz düşüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 2.0 düşüşle, 67.3’e indi.

Tüketici güven endeksinin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu gösteriyor.

Tüketici güven endeksi Eylül ayında 68.7 düzeyindeydi.

‘EKONOMİ DÜZELMEZ’ 

Açıklanan verilere göre, hanelerin maddi durumunun düzeleceğine ilişkin beklentisi bir önceki aya göre yüzde 2.9 düşerek yüzde 87’ye geriledi. Genel ekonomik durumun düzeleceğine inananların oranı ise yüzde 4.5 düşerek 90.4’egeriledi. 
İşsiz sayısının azalacağını düşünenlerin oranı ise bir önceki aya göre sadece 0.6 artışla 70.9’da kaldı.  Ailelerin tasarruf etme oranı ise 4.2 artsa da bu aran yüzde 21 olarak düşük seviyede kalmaya devam etti. 

ÖNCEKİ HABER

Marmara, kıyı Ege ve Batı Akdeniz’de kuvvetli yağış uyarısı

SONRAKİ HABER

The claims and facts about the right of nations to self-determination

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...