23 Ekim 2017 06:07

Felek’i ezen polis: Çocuklarınız neden dışarı çıkıyor

Felek Batur’u zırhlı araçla ezen polislerin, mahalleliye “Çocuklarınız neden dışarıya çıkıyor” diye çıkıştığı iddia edildi.

Paylaş

Felek Batur’u zırhlı araçla ezen polislerin, kendilerine tepki gösteren mahalleliye “Çocuklarınız neden dışarıya çıkıyor” diye çıkıştığı öğrenildi. Baba Cemal Batur, emniyette tepki gösterdiği polislerin ise kendisine zırhlı araçların hızlı seyrettiği konusunda “Neden daha önce gelip uyarmadınız” dediğini aktardı.

Siirt’in Çal Mahallesi’nde 19 Ekim’de devriye gezen polislere ait Ejder tipi zırhlı araç, ablası 7 yaşındaki Ayşe Batur ile birlikte sokakta oynayan 6 yaşındaki Felek Batur’a çarptı. Felek, zırhlı aracın arka lastiği altında ezilerek can verdi. 7 yaşındaki Ayşe’nin ise omzunu sıyıran zırhlı araç, uzun süre ilerledikten sonra durdu.

MAHALLELİ: SÜREKLİ HIZLA GEÇİYORLAR

214’üncü sokakta meydana gelen olay sonrası görüştüğümüz görgü tanıkları, çocukların oynadığı sırada zırhlı aracın hızla geçtiğini ve çocukların aracı fark etmediğini söyledi. Felek’in zırhlı aracın arka lastiği altında ezildiğini belirten mahalleli, zırhlı aracın ilerlediğini, çevrede bulunanların Felek’i kurtarmak için harekete geçmesi üzerine aracın durduğunu ifade etti. Mahalleli zırhlı araçların dar olan sokakta sürekli hızla devriye gezdiğine dikkat çekti.

POLİSİN SKANDAL SAVUNMASI: ÇOCUKLARINIZ NEDEN DIŞARIYA ÇIKIYOR

Olayın tanıkları yurttaşlar, Felek’in ölümüne neden olan polislerle tartıştıklarını ve tepki gösterdiklerini dile getirerek, Felek’in babası Cemal Batur’un da polislerle tepki göstermesi üzerine olay yerinde bulunan polislerin “Çocuklarınız neden dışarıya çıkıyor” diye çıkıştığını aktardı. 

VALİ TAZİYEYİ ZİYARET ETTİ: HALLEDECEĞİZ

Konuştuğumuz Batur Ailesi ve yakınlarından ismini vermek istemeyen yurttaş, taziye kurulması ardından Siirt Valisi Ali Fuat Atik’in, Siirt İl Emniyet Müdürü ile birlikte geldiğini kaydederek, “Vali, üzgün olduklarını ve gereken her şeyi yapacaklarını, zırhlı araç şoförü polisin gözaltında olduğunu ve soruşturma başlattıklarını söyledi. Biz de bekliyoruz, bakalım ne olacak?​” diye belirtti.

İDDİA: VALİ OLAYI KAPATMAK İSTİYOR

Vali ve Emniyet Müdürü’nün taziye ziyaretine tanıklık eden yurttaşlar ise, Siirt Valisi’nin ailenin şikayetçi olmaması için ricada bulunduğunu ve aileye tazminat ödeneceği vaadiyle olayın kapatılmasını istediği iddia etti. Öte yandan 19 Ekim’de meydana gelen olay üzerinden 5 gün geçmesine rağmen Valilik tarafından resmi bir açıklama yapılmaması da aileye tazminat ödeyerek olayın üstünü örtülmesi iddialarını güçlendiriyor. 

BABA: ARTIK 5 ÇOCUĞUM KALDI

Felek’in babası Cemal Batur, 1988 yılında Siirt’in Eruh ilçesinin Yelkesen (Basixê) köyünden geçim zorluğundan dolayı göç ederek geldiklerini aktardı. Nakliye işi yapan Batur, 6 çocuğunu büyütmenin zorluklarını sıralayarak, “Artık 5 çocuğum kaldı” diyerek, sessizliğe boğuldu. 

‘KIZIMDAN GERİYE BİR FOTOĞRAFI BİLE KALMADI’

Sokağı terk ederek yine evinin bahçesine giden baba Batur, elindeki telefonu göstererek, “Kızımdan geriye bir fotoğrafı bile kalmadı. Fotoğrafını çekecek telefonum yoktu” dedi. Zırhlı araçta bulunan polisler hakkında soruşturma açılıp açılmadığı konusunda bilgisi dahi olmayan Batur, “Adalet. Adalet olsun ki, bir daha kimsenin çocuğu bu şekilde zırhlı araçların altında ezilmesin” diye konuştu.

POLİSTEN BABAYA: NEDEN DAHA ÖNCE GELİP UYARMADINIZ

Olay ardından gittiği Emniyet Müdürlüğü’nde kendisine gösterilen olay anına ait görüntülerde zırhlı aracın 28 kilometre hızla seyir halinde olduğu iddiasında bulunan Batur, “Emniyette tepki gösterdim. Beni yatıştırmaya çalışanlar, ‘Neden daha önce gelip uyarmadınız’ dedi” ifadelerini kullandı. (Siirt/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

İçtüzük değişikliği meyvesini verdi: Önergeler iade ediliyor

SONRAKİ HABER

Londra kent merkezine otomobille giriş 21 Sterlin oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa