23 Ekim 2017 05:49

Paketleme ve taşıma işçileri: İş 12 saat, ücret 70 TL

Antalya’da bir paketleme şirketinde günde en az 12 saat çalışan işçilerin ücreti günlük 70 TL

Paylaş

Antalya’da bir paketleme şirketinde günde en az 12 saat çalışan işçiler, bel, boyun ve sırt ağrısı çektiklerini belirterek, geçim derdinden kaynaklı güvencesiz ağır işe katlandıklarını söyledi. Paketleme ve taşıma işini yapan işçilerin ücretleri ise günlük 70 TL. 

Antalya Kepez ilçesine bağlı Gazi mahallesinde bulunan bir meyve paketleme ve yükleme şirketlerinde çalışan işçiler, günde en az 12 saat ayakta kalıyor. Sabahın erken saatlerde işbaşı yapan işçiler, yevmiye olarak 70 TL alıyor. Kadın paketleme yaptığı işyerinde, erkek işçiler de yükleme yapıyor. 

‘ZOR İŞ AMA KENDİ EMEĞİMDİR’

Paketleme bölümünde çalışan Meltem Çiçek,  7 yıldır aynı iyi yaptığını kaydetti. “Paketleme işi zor bir iştir. Çünkü bütün gün ayaktasın. Bu işte seri olmak gerekir” diyen Çiçek, ekonomik özgürlüğünden dolayı güvencesiz ve ağır iş yükünü çektiğini dile getirdi. 

‘AKŞAM SIRT AĞRISI ÇEKİYORUZ’

Ağır iş kolu olmasından kaynaklı fiziksel meslek hastalıkların sık rastlandığını belirten Ali Güneş, günde 12 saat kasa taşımaktan kaynaklı sırt ağrısı çektiklerini kaydetti. Güneş, erkek işçilerin hem paketleme işinde hem de kasa taşıma işinde çalıştırıldığını ifade ederek, “Sadece öğle yemeği ve çay molasında oturabiliyoruz” dedi. 

‘EVE EKMEK GÖTÜRMEK İÇİN…’

5 yıldır paketleme işinde çalışan Ahmet Atsız da, evini geçindire bilmek için ağır koşullara katlandığını vurgulayarak, “Evli olduğum için 70 TL az geliyor. Ama yapacak başka bir iş olmadığından kaynaklı bu işi yapıyorum. Allah’a şükür az da olsa evime ekmek götürdüğüm için mutluyum” diye konuştu. Sosyal güvencesinin olmadığını da dile getiren Atsız, sürekli ayakta durmaktan ve kasa taşımaktan kaynaklı sırt ve bel ağrısı çektiğini belirtti. (Antalya/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da saldırıya uğrayan uzman onbaşı ağır yaralı 

SONRAKİ HABER

İçtüzük değişikliği meyvesini verdi: Önergeler iade ediliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...