23 Ekim 2017 05:34

KHK ile ihraç edilen memur ailesinin zeytinliğinde çalışıyor

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden ihraç edilen Ali Rıdvanoğulları zeytin toplayıp satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.

Paylaş

KHK'yle kamu görevinden ihraç edildikten sonra zeytin toplayıp satarak geçimini sağlamaya başlayan Ali Rıdvanoğulları, "Devlet memuru olunca karnımız doymadı ki ihraç edilince aç kalalım" dedi. 

Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde çalışırken önce açığa alınıp ardından Bayburt'a sürgün edilen  ve son olarak yayınlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Rıdvanoğulları, Hatay'ın Samandağ ilçesinde ailesine ait zeytin bahçesinde çalışıyor.  Çiftçi olan ailesiyle birlikte çalışan Rıdvanoğulları, "Hükümet sözüm ona beni ihraç etmiş olsa da neyse ki baba ve ana mesleğine dönebiliyoruz" dedi. 
 
Şimdilik yeşil zeytin topladıklarını ve zeytinlerin olgunlaşmasından sonra yağını almak için ağaçları silkeceklerini anlatan Rıdvanoğulları, zeytinlerden  çok kaliteli bir yağ elde ettiklerini söyledi. Rıdvanoğulları, "Geçen sene yağın büyük bir kısmını Adana’ya götürüp orda sattım. Sendika çevresine yağ satıyorum diye haber saldım. Arkadaşlar ilk başta ihtiyaçları olmamasına rağmen sırf bana destek olmak için yağ aldı. Ancak yağın tadına baktıktan sonra bana yaptıkları destek amacını aştı bir nevi ve daha fazla yağ aldılar. Hatta 'Biz bugüne kadar zeytinyağı yememişiz yahu' diyenler bile oldu. Bu sene de şimdiden listeye isimlerini yazdıranlar bile var. Yağ isteyen, sıra bekleyen sendikalı memur arkadaşlarımız var. Beni arayanlara takılmak için Şener Şen’in meşhur repliğini 'Yağ yoktur! Bunlar memur adamlardır, bunlarda para ne gezer' diyerek takılıyorum” dedi.

‘MEMURKEN DOYMADIK Kİ, İŞSİZKEN AÇ KALALIM’

"İhraç edildik diye oturup karalar bağlamamızı bekleyenler var. Onlara en güzel cevabım hep mizahla oldu. Hiç kimse kusura bakmasın ama devlet memuru olunca karnımız doymadı ki ihraç edilince aç kalalım” diyen Rıdvanoğulları, şimdi zeytin işi yaptığını, daha önce de mandalina topladığını ve mevsimlik tarım işçileriyle ilgili araştırma çalışmalarında da görev aldığını söyledi. 

'SEYİT RIZA'NIN SÖZÜ BENİ TUTTU AYAKTA' 

İhraç edildikten sonra Seyit Rıza’nın idam edilmeden önce söylediği, “Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu. Ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun” sözünün kendini ayakta tuttuğunu ifade eden Rıdvanoğulları, “İş bulmak o kadar kolay olmuyor. Bir sürü yere iş başvurusu yaptım; ama mülakat için bile arayan çok nadir oluyor. Mülakata alanlar da  KHK’yi duyunca mülakata sadece nezaketsiz davranmış olmamak için devam ediyor ve güvenlik soruşturması istiyorlar. Neyse ki babam zeytin işçilerini seçerken güvenlik soruşturması yapmıyor" dedi. (Hatay/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kanser ilacını spor salonları stokladı; ilaç karaborsada

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da saldırıya uğrayan uzman onbaşı ağır yaralı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...