22 Ekim 2017 20:52

Erdoğan'dan gençlere: Bir gece ansızın vurabiliriz

AKP'nin 2023 Gençlik Şurasında konuşan Erdoğan 'Bir gece ansızın vurabiliriz' dedi. Erdoğan'ın işsizlik çözümünde ise girişimcilik tavsiyesi hakimdi.

Paylaş

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP'nin 2023 Gençlik Şurası'na katıldı.Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrede konuşan Erdoğan, "Bir gece ansızın vurabiliriz" tehdidinde bulundu.

'F-16 OLUR ORAYA GİDERİZ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde yine savaş vardı. Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyleyen Erdoğan, "Bölmeye çalışanların üzerine hep beraber bizler de Gabar'da, Tendürek'te, Cudi'de, Bestler-Dereler'de, Kandil'de F-16 olur oraya doğru gideriz." dedi.  Erdoğan "Nerede nasıl bir çalkalanma var, nerede bize yönelik bir taciz varsa bir gece ansızın vurabiliriz. Acaba birileri izin verir mi? Artık yok geçti o işler. Bizimle stratejik ortak olanlar bizimle beraber hukukumuza saygı duydukları sürece biz de onlara saygı duyarız. Aksi takdirde kusura bakmasınlar" ifadelerini kullandı.

GENÇLERE TAVSİYELERDE BULUNDU

Erdoğan AKP'li gençlere çok sayıda tavsiyede bulundu. Sanat, kültür ve estetiği ile zirvede bir gençlik istediklerini belirten Erdoğan, "Kendinizi tek bir alanda değil bütün alanlarda geliştirmeniz gerekiyor. AK Parti gençliğini böyle görmek istiyorum" dedi.

Ekonomide güçlü ve etkili olmanın yolunun, güçlü ve etkili gençlere sahip olmaktan geçtiğini söyleyen erdoğan, Türkiye'deki iş gücünün son 10 yılda 7 milyon 775 bin kişi arttığını, bu artışın 28 AB üyesinin toplam iş gücü artışı kadar olduğunu iddia etti.

İSTİHDAM ÇÖZÜMÜ, MEMUR OLMAK DEĞİL GİRİŞİMCİ OLMAK

Gençlerin istihdam oranlarını yüksek seviyeye çıkarmak istediklerini belirten Erdoğan, gençlere girişimci olma çağrısı yaptı. Erdoğan, "Girişimcilik olmazsa olmazdır. Gençlerimizden beklentimiz memur olmak ile değil girişimci olmak ile ilgilenmeleridir. Girişimcilik ise bazı kelimeleri ard arda sıralamak değildir. İstediğiniz kadar inovasyon, girişimcilik ruhu, sinerji deyip durun yeterli bilgiye, çalışma azmine sahip değilseniz sonuç hüsran olur" ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasında ülkedeki genç işsizliğin yüzde 21,1 oranında (Temmuz 2017 oranı - TÜİK) olduğuna değinmedi.

"Vaktinizi 'Ne olacak bizim halimiz' diyerek kötümser bir psikoloji ile geçirmeyin" diyen Erdoğan, gençle İngilizce dışında da bir dil öğrenme tavsiyesinde bulundu. "600 yıllık kitaplarımıza, kitabelerimize Fransız kalırsanız, Fransızca bilmeniz bir işe yaramaz" diyen Erdoğan gençlere Osmanlıca öğrenme çağrısında da bulundu.

'BAĞIRDIM SANIRIM, ALLAH AFFETSİN'

Konuşması sırasında çok bağırdığını farkeden Erdoğan, "Kasılarak yürüme, bağırarak konuşma. (sesini alçaltarak) Her halde ben biraz bağırdım, Allah affetsin" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kirkuk: Crucial point in the struggle for redivision

SONRAKİ HABER

Ereğli'de kereste fabrikası yangında kül oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...