22 Ekim 2017 13:15

‘Cennet elması’ bu sene güldürdü

Türkiye’nin cennet elması ihtiyacının yüzde 65’ini karşılayan Denizli’de hasat başladı. Üreticiler 8 - 12 bin ton arası rekolte bekliyor.

Paylaş

Denizli’nin Honaz ilçesinde cennet elması hasadı başladı. Zedelenebilir yapısıyla zahmetli bir süreci olan cennet elması hasadında, dallarından toplanan ürünler, kasalara dizilerek, yurt içi pazarına gönderiliyor. Genellikle kadın işçilerin çalıştığı hasat işleminde, ‘Canbaz’ adı verilen merdivene tırmanılarak toplama işlemi yapılıyor.

3 bin 750 dekar arazi üzerinde ‘Cennet elması’ üretimi yapılan ilçede, bu yıl 8 -12 bin ton rekolte bekleniyor. Geçen yıla oranla, bölgenin şiddetli yağışlara maruz kalmaması sebebiyle ürünlerin kaliteli oluşu üreticiyi memnun etti.

Kilosu 1.5 liradan alıcı bulan ‘Cennet elmasının’ fiyatı da üreticilerinin yüzünü güldürüyor.

Kurutularak da sofralarda kendine yer bulan ‘cennet elmasının’ bu haldeki fiyatı ise kalitesine göre 15 - 20 lira arasında değişiyor.

32 bin nüfuslu ilçede üretilen cennet elması Türkiye’nin ihtiyacının yüzde 65’ini karşılarken, ekim ayı sonu başlanan hasat işlemi kasım ayına kadar devam ediyor. (Denizli/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe’de Ekim Devrimi paneli yapıldı

SONRAKİ HABER

Kemal Kurkut’u vuran polis 7 aydır tutuksuz yargılanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa