22 Ekim 2017 13:08

Maltepe’de Ekim Devrimi paneli yapıldı

Emek Partisi Maltepe İlçe Örgütü, Ekim Devrimi’nin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde Maltepe Babil Kültür Merkezinde panel düzenledi.

Paylaş

Emek Partisi Maltepe İlçe Örgütü, Ekim Devrimi’nin 100. yılı kutlamaları çerçevesinde panel düzenledi. Maltepe Babil Kültür Merkezinde dün gerçekleşen panele, çok sayıda işçi, emekçi, genç ve kadın katıldı.

Panele konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Murat Birdal ve Teori ve Eylem Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Arif Koşar, bir yandan Ekim Devrimi’nin insanlık tarihine katkılarını ayrıntılarıyla aktarırken, öte yandan Ekim Devrimi ve Sovyet Birliği merkezinde yapılan tarihi ve güncel siyasi ve ideolojik tartışmalara da değindiler. 

Sovyetl Birliği'nin dağılması ve kapitalist restorasyon sürecinde işçilerin ve kadınların çok kısa bir zaman diliminde Ekim Devrimi öncesi şartlara geri döndüğünün altı çizilen panelde işçi ve emkçilerin devrim öncesi şartlara benzer yoksullukla, işsizlikle, pahalılıkla, sağlığa ve eğitime erişme güçlükleri ile yüzyüze oldukları aktarıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Hayırlısı olsun’ anonsuna soruşturma

SONRAKİ HABER

‘Cennet elması’ bu sene güldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...