22 Ekim 2017 11:46

Kadıköy'deki 'tecrit son bulsun' eylemine polis saldırdı

İstanbul Demokratik Kurumlar Platformunun PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki görüş yasağına dikkat çekmek için yaptığı eyleme polis saldırdı.

Paylaş

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki görüşme yasağına dikkat çekmek için İstanbul Demokratik Kurumlar Platformunun yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı. HDP İl Eş Başkanlarının da aralarında olduğu 16 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Demokratik Kurumlar Platformu'nun, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki görüşme yasağına dikkat çekmek amacıyla Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasına polis saldırıda bulundu. Açıklamanın yapılacağı meydanı saatler öncesi ablukaya alan polis, bölgede GBT kontrolü yaptı. Açıklamayı “yasak” gerekçesiyle engelleyen polis, HDP İstanbul İl Eş Başkanları Cengiz Çiçek ve Esengül Demir'in de aralarında olduğu 16 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınlardan isimleri öğrenilenler şöyle: HDP İstanbul İl Eş Başkanları Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, İstanbul İl Yöneticisi Resul Akkaya, Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi İstanbul Eş Sözcüsü Arif Yılmaz, DBP İstanbul İl Eş Başkanı Hülya Aydoğdu, HDP Ataşehir İlçe Eş Başkanı Necdet Özçelik, HDP Avcılar İlçe Eş Başkanı Taylan Ürün, Şenol Özbek, Sait Kırmızıtoprak, Yunus Aslan, Belen Mert.

Ardından HDP Kadıköy ilçe binası önüne geçen kitlenin burada yapmak istediği açıklama da engellendi. (İstanbul/MA)


‘TECRİT SON BULSUN’ EYLEMİNDE GÖZALTINA ALINAN HDP’LİLER SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Demokratik Kurumlar Platformu’nun Abdullah Öcalan üzerindeki görüş yasağına dikkat çekmek için dün Kadıköy’de yaptığı eylemde gözaltına alınan 16 kişi serbest bırakıldı. 
 
“Sayın Öcalan’ın sağlığı, yaşamı ve özgürlüğü için durmayacağız” şiarıyla dün Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda basın açıklaması yapmak isteyen HDP, HDK ve DBP’li yöneticilerin de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alınmıştı. Açıklama sırasında gerçekleşen polis müdahalesiyle ters kelepçe ile gözaltına alınan 16 kişinin sağlık kontrollerinin yapılması için götürüldükleri hastaneden serbest bırakıldığı öğrenildi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Şişli Endüstri Meslek Lisesi için yürüyüş yaptılar

SONRAKİ HABER

Türkmen gazının İran üzerinden Türkiye'ye ihracına karşıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...