22 Ekim 2017 11:04

Rektör İbiş: Deniz Baykal'ın şuuru kapalı, durumu ciddi

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş Deniz Baykal'ın sağlık durumuna ilişkin 'Şuuru kapalı, durumu ciddi' açıklaması yaptı.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. İbiş, “Deniz Bey’in şuuru kapalı, durum ciddi, yaşamsal bulguları normal ve iyiye gidiş sürecinin en önemli bulgularından biri de bu. Normal seyrini koruyor” dedi.

Erkan İbiş'in açıklaması şöyle:

“Deniz Bey’in şuuru kapalı. Beyin sapı fonksiyonları iyiye gidiyor. Beyin fonksiyonları güne gün daha iyiye gidiyor. Beynin toparlaması süreç alır, sabırla beklemek lazım.

Elbette ki Deniz Bey’in genel destek, cihazlı solunum desteği ve beyin desteği tedavileri devam ediyor. Kendi solunumunu yapacak durumda ama arkadaşlar fazla yorulmamaları için destek uyguluyorlar. Lütfen bizim yazılı ya da kamera karşısındaki açıklamalarımız dışındaki bilgilere itibar etmeyin. Doğrusunu bizden alırsınız. Lütfen onlara itibar etmeyin. Biz her konuyu şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceğiz.

Cerrahi müdahale gerektiren bir endikasyon yok. Önümüzdeki süreçte ne gibi gelişmeler olur değerlendirmek gerekir. Kafatasının açılan kısmının kapatılmasını dışarıda bırakırsak cerrahi müdahaleye gerek yok.

Her gün bir miktar daha olumlu bilgileri paylaşıyoruz. Şu ana kadar geçirilen süreç hiç uzun değil kısa bir süreç. Bunun günler aldığını hepimiz biliyoruz. Sürecin gelişmesini takip etmemiz gerekiyor.

Bilinci kapalı olması uyutulmayla ilişkili değil. Kendi fizyolojik yapısıyla ilgili olarak bilinci kapalı. Uyutulma işlemi beyin fonksiyonlarını minimuma indirip kendisini toparlamasını sağlamak için.”

CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 6 gün önce yüksek ateş ve solunum sıkıntısı nedeniyle Ankara Üniversitesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedaviye alınmıştı. İlk operasyonda beyin damarındaki pıhtı temizlenen Deniz Baykal, kafa içi basıncının artması üzerine tekrar ameliyat edilmiş, akşam saatlerinde ise üçüncü bir operasyon yapılarak yara kenarındaki kan birikintisi temizlenmişti. Baykal yoğun bakımda tedavi görüyor.

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

Hüseyin Hilmi Baykal ve Feride Baykal'ın çocuğu olarak 1938'de Antalya'da doğan Deniz Baykal, 5 kez CHP genel başkanı olarak başbakan adayı olmuş ancak başbakanlık koltuğuna oturamamıştır. 37., 42. ve 52. hükümetlerde yer alan Baykal, Dışişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Maliye Bakanı olarak görev yapmıştır.

Deniz Baykal, 2010 yılının mayıs ayında medya tarafından açıklanan ve kendisine ait olduğu öne sürülen cinsel içerikli gizli kamera kayıtları ile ilgili haberlerin ardından 10 Mayıs 2010 tarihinden istifa ederek CHP’deki görevinden ayrıldı.

Deniz Baykal, 1959 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne 1960 yılında asistan olarak girdi. 1963‘te doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra iki yıl ABD‘ de kaldı ve Colombia ile Berkeley üniversitelerinde çalışmalarını sürdürdü.

Siyasetle 1960‘lı yıllara doğru Demokrat Parti iktidarına karşı gelişen öğrenci hareketlerine katılarak tanışan Baykal, 1973 Ekim’inde yapılan Genel Seçimlerde CHP‘den Antalya Milletvekili seçildi.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra bir süre Ankara’da Ordu Dil Okulu‘nda gözetim altında tutuldu. 1982 Anayasası’nın 5 yıl süreyle siyasi yasağı getirdiği politikacılar arasında yer aldı. 1983 yılında siyasal partilerin kurulmasına izin verilmesinden sonra “yasaklı olmalarına rağmen faaliyetlerini sürdürdüğü ” gerekçesiyle bir grup önde gelen CHP’li ve AP’li politikacıyla birlikte Çanakkale Zincirbozan Askeri Tesisleri‘nde 2. kez gözetim altına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yarkadaş: Melih Gökçek 1 milyar dolarlık rant için direniyor

SONRAKİ HABER

Şişli Endüstri Meslek Lisesi için yürüyüş yaptılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...