31 Temmuz 2012 11:10

Yabancı kamyon giremez!

Kocaeli’nin Suadiye ilçesinde kurulu olan FritoLay fabrikasında nakliyat işlerini yapan ve Suadiye halkının en büyük geçim kaynağı olan Sumotaş firmasının sözleşmesinin tek taraflı olarak feshedilmesi, halkın tepkisine neden oldu. Binlerce Suadiyeli bu karara karşı yürüyüş yaptı. Gelen tepkilerden sonra bakan, milletvekilleri, va

Yabancı kamyon giremez!
Paylaş

Yapılan görüşme öncesi fabrika çevresinin polis tarafından yoğun bir kuşatmaya alınması halkın tepkisine neden oldu. Yaşanılan süreci gazetemize değerlendiren Sumotaş Başkanı Hüseyin Erhan, kendilerine başta teklif edilenin on iki aracın çalışması olduğunu, şimdi ise bu teklifin altı araca indirildiğini belirtti. Erhan “Bizler yapılan bu teklifleri kabul etmiyoruz. Başından beri aynı yerde olmaları halkın sinirlerini germiş durumda. Yüzlerce polisin de buraya gelmesi gururumuzu incitiyor; biz halkız, korudukları sermaye kim?​” dedi.

Suadiye halkının hazırladığı “Oğlum bak git”, “Maşa olma şoför ol”, “Yabancı kamyon giremez” yazılı dövizler dikkat çekti. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘32 yaşındayım ve babam 30 yıldır cezaevinde’

SONRAKİ HABER

‘Patlayıcıyı oraya asker bıraktı’ iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...