21 Ekim 2017 18:19

Nuriye ve Semih'den bahsedince polis saldırdı 

KESK Ankara Şubeler Platformu'nun ihraçlara karşı her hafta yaptığı eylemde Nuriye ve Semih’ten bahsedilince polis saldırdı.

Paylaş

KESK Ankara Şubeler Platformu'nun OHAL ve KHK'lara karşı yaptığı basın açıklaması öncesinde Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'dan bahsedilince polis, 'açıklama yasa dışı eyleme dönüştü' diyerek müdahale etti 

KESK Ankara Şubeler Platformu'nun Sakarya Caddesi'nde her Cumartesi günü OHAL ve KHK'lara karşı  yaptığı basın açıklaması ve oturma eylemine polis müdahale etti. Ankara Valiliği'nin burada basın açıklamasını yasakladığını söyleyen polis, sendika önünde açıklama yapılabileceğini bildirdi. Bunun üzerine basın açıklaması yapmak için Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şube önüne yürüyen KESK üyelerine, polis pankart açarak yürüdükleri gerekçesiyle biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. Parkartı toplayarak Eğitim Ankara 5 No’lu Şube önüne gelen KESK üyeleri burada basın açıklaması için toplandı. Basın açıklamasına başlamadan önce işlerine geri dönme talebiyle açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'dan bahsedilince polis açıklamanın yasa dışı eyleme dönüştüğünü iddia ederek yine saldırdı. 

KESK Ankara Şubeler Platformu tarafından daha sonra yapılan açıklamada, "Yaşanan bu durumu kınıyor, OHAL sürecinde, işçilerin, emekçilerin, hak ve adalet arayan herkesin sesi olmaya, mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz" denildi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Beyaz TV: Gökçek önümüzdeki günlerde istifasını verecek 

SONRAKİ HABER

Trabzonspor'da 6 yönetici istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...