21 Ekim 2017 16:28

'Korku imparatorluğunu rağmen yazmaya devam edeceğiz'

TV10 çalışanları KHK ile kapatılan kanallarının açılması için 55 haftadır mücadele ediyor.

Paylaş

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10 çalışanları, televizyonlarının açılması talebiyle 55’inci haftada Galatasaray Meydanı’nda bir araya geldi. Eyleme TV10 çalışanlarının yanı sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) MYK Üyesi Çilem Küçükkeleş, Munzur Çevre Derneği, Cumartesi anneleri, insan hakları savunucuları ve Alevi örgütleri destek verdi. 

“Alevilerin sesi TV10 Susturulamaz” pankartının açıldığı eylemde, “Bu düzen Kerbeladan bu yana bozuk” ve yaşamını yitiren Cumartesi Annelerinden Güzel Şahin’in fotoğrafının üzerinde bulunduğu “Mücadelemizde yaşıyor” dövizleri taşındı. Açıklamada, sık sık “Özgür basın susturulamaz” ve “Alevilerin sesi TV10 susturulamaz” sloganları atıldı.

'GERÇEKLERİ YAZMAKTAN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

TV10 çalışanı Rohat Emekçi, Geçtiğimiz günlerde basına yönelik operasyonlarla çok sayıda gazetecinin gözaltına alındığını hatırlattı. Emekçi, "150'yi aşkın gazeteci korku imparatorluğunu karşı direndiği için cezaevlerinde. Gazetecilik suç değildir. Bizler sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Korku imparatorluğunu karşı kalemlerimiz gerçekleri yazmaktan asla taviz vermeyecek.Televizyonlarımızı ekranlarımızı karartılar ama biz sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Gazetecilik suç değildir. Bizler korku imparatorluğunu rağmen yazmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'SİVAS KATLİAMI'NA GÖZ YUMDU'

Sivas katliamı olduğu dönemde Saadet Partisinden belediye başkanı olan Temel Karamollaoğlu'nun geçtiğimiz günlerde TV Programında söylediği sözleri anımsatan Emekçi, "Karamollaoğlu, çıktığı bir programda Sivas Katliamı'na Katliam demekten imtina ettiğini söylemiş. Çünkü o gün o otelde 35 insanın can vermesine göz yumdu. Biz aleviler o katliamı unutmayacağız. Affetmeyeceğiz" dedi.

'ALEVİLER İÇİN HÜKÜMSÜZDÜR'

Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine de değinen Emekçi, "Bizim için hükümsüzdür. Aleviler açısından böyle bir uygulama kabul edilebilir değildir" diye konuştu.

Eylem sloganlarla son buldu.(İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'Bir işçi kardeşimizi daha feda etmemek için ortak mücadele'

SONRAKİ HABER

Şike ve Ergenekon hakimleri gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...