31 Temmuz 2012 12:23

Suriye: Türkiye çadır kentlerde 'terörist' barındırıyor

Suriye resmi ajansı SANA’da yer alan bir haberde, “Türk otoritelerinin çadır kampları sivil mülteciler için değil de, belirli niyetler ve planlar kapsamında teröristleri barındırmak için kurduğu” iddia edildi.“Türk otoritelerin Suriye’nin Rakka ili karşısında düşen Şanlıurfa’ya bağlı Akç

Suriye: Türkiye çadır kentlerde 'terörist' barındırıyor
Paylaş

“Türk otoritelerin Suriye’nin Rakka ili karşısında düşen Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale ilçesinin kuzeyinde yeni çadır kentler kurarak 3 bölüme ayırması ardından idaresi için sorumlular atadığı ortaya çıktı” denilen haberde, “yeni çadır kentte karşılamak için hiç bir mültecinin bulunmamasına rağmen Türk otoriteleri; kurduğu çadır kent içinde bir saha hastanesi de inşa ederek yüz Türk doktorunu hastanede görevlendirdi” ifadesi kullanıldı.

Haber şu şekilde devam etti: “Suriye krizinde parmağı olan Türk hükümeti, benzer bir adımda İdlib sınırları karşısında düşen Hatay topraklarında henüz hiç bir mülteci olmadan çadır kentler kurmuştu. SANA’nın Türkiye’ye açılan tel Abyad Sınır kapısı üzerinden yolculuk yapan vatandaşlardan edindiği bilgilere göre; Türk otoritelerinin söz konusu kampta ikamet edenlerin günde iki saat kamp dışına çıkma hakkı tanıdıkları ifade edildi. Gelen bilgiler; Türk otoritelerinin söz konusu kampları sivil mülteciler için değil de, belirli niyetler ve planlar kapsamında teröristleri barındırmak için kurulduğunu vurguluyor. Aynı zamanda eli kanlı saldırgan bu teröristlerin eğitilmelerinin yanında onlara güvenli barınak teşkil ederek Türk hükümetinin sözde haklarını savunduğunu iddia ettiği masum insanları katletmek için Suriye’ye gönderilmeleri için kurulduğunu ortaya çıkardı.”

GELENLER GİDENLERDEN AZ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklama da Suriye’nin iddiasını doğrular nitelikte. AFAD açıklamasında, “Geçen yıl Nisan ayından beri meydana gelen şiddet olayları nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli sayısı 73 bin 587’ye ulaştı. Suriyelilerden 29 bin 549’i ülkelerine dönerken, kalan 44 bin 38 kişinin bölge illerinde kurulan çadırkent ve konteynerkentte her türlü ihtiyaçları karşılanıyor” denildi.

Suriye’den gelenler için Hatay’da 5, Şanlıurfa’da 2, Gaziantep’te 1 olmak üzere toplam 8 çadırkent ve Kilis’te 12 bin kişilik 1 adet konteynerkent kurulduğu bildirilen açıklamada, 30–31 Temmuz tarihlerinde 525 Suriye vatandaşının Türkiye’ye giriş yaptığı, 532 kişinin de kendi istekleri ile geri döndükleri kaydedildi. Yani Suriye’den Türkiye’ye gelenlerin sayısı, geri dönenlerden daha az. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

AKP Hatay Milletvekili ilk kez ‘haber’ olmuş

SONRAKİ HABER

‘32 yaşındayım ve babam 30 yıldır cezaevinde’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...