21 Ekim 2017 13:38

Panzerin ezdiği çocukların babası: Tahliye, beraat habercisi

Silopi'de panzerle eve çarpıp 2 kardeşin ölümüne neden olan polisin tek celsede tahliye edilmesine çocukların babası Mesut Yıldırım isyan etti.

Paylaş

Silopi’de evlerine giren panzerin altında kalarak Yıldırım kardeşlerin ölümüne neden olan polisin tahliyesini değerlendiren baba Mesut Yıldırım, “Az da olsa bir umudumuz vardı; fakat bu umut da tükendi. Karar suçluların beraat edeceğinin habercisi” dedi. 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşlerin ölümüne neden olan tek tutuklu zırhlı araç sürücüsü polis memuru Ömer Yeğit, 17 Ekim tarihinde hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.  Tahliye kararını değerlendiren kardeşlerin babası Mesut Yıldırım, duruma tepki gösterdi. 

Yıldırım, olayın diğer sorumlularının tutuklanacağından az da olsa bir umutlarının olduğunu fakat tahliye kararı ile bu umudun tükendiğini dile getirdi. “6-7 saat duruşma salonunda kaldık ama bir türlü bir suçlu bulunamadı ya da bulunmak istenmedi” diyen Yıldırım, tahliye kararının suçluların beraat edeceğinin habercisi olduğunu söyledi.  

'CESURCA VE KORKMADAN KARARLAR ALINSIN’ 

Cesurca, korkmadan ve hiçbir etki altında kalmadan kararlar alınmasını talep eden Yıldırım, “Kısacası bu dünyada hakkımızı alamayacağımızı düşünüyoruz. Suçluyu savunanların hiç birine hakkımı helal etmiyorum. Gerçek ‘mahkemede’ hepsiyle görüşeceğiz” sözleri ile tepkisini dile getirdi.  Tahliye edilen polis memurunun ehliyetsiz ve eğitimsiz olduğu hakkında vermiş olduğu savunmaya değinen Yıldırım, son olarak olayın yaşandığı tarihten itibaren kendilerini yalnız bırakmayanlara ve acılarına ortak olan herkese teşekkür etti.

TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Silopi’de polis panzeri 3 Mayıs’ta bir eve girmiş, duvar ve kolonları yıkarak yedi yaşındaki Muhammet ve altı yaşındaki Furkan kardeşlerin ölümüne neden olmuştu. Zırhlı aracın sürücüsü tutuklu polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı  Ömer Yeğit duruşmada bilirkişi raporlarında yer alan bilgilerin aksine aracın durmamasının sisteminden kaynaklandığını savundu: “Bilirkişiler ‘Eğitimli personel olsa kaza engellenir’diyor ancak öyle bir durum yok. Elimden gelen tüm müdahaleye rağmen araç fren sistemi devreye girmedi. Ayağım frene basılı haldeydi” dedi. 2 çocuğun ölümünün ardından CHP’li vekiller kazayı işleyen polislerle görüşmüştü ve bu polislerin aracı kullanmak için herhangi bir özel eğitim almadığı, normal B sınıfı ehliyetle aracı kullandığı, sekiz ay önce araçta görev yapmaya başladığıı ortaya çıkmıştı. (Şırnak/MA)

 


ZIRHLI ARACIN ÇARPTIĞI KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Hizan’da zırhlı aracın çarptığı belirtilen 55 yaşındaki Gülten Yaraşlı isimli kadın yaşamını yitirdi. 

Bitilis’in Hizan ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıktaki evinden Gökçimen Mahallesi’nde oturan babasını ziyarete giden 55 yaşındaki Gülten Yaraşlı’ya Hizan-Tatvan karayolunda zırhlı aracın çarptığı belirtildi. 19 Ekim sabahı meydana gelen kazanın ardından Yaraşlı, zırhlı araçla Hizan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla sedyeye bağlanmadan ve yanında engelli eşi ile birlikte Tatvan Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Yaraşlı’nın sevk esnasında sedyeden 3 defa düştüğü öne sürüldü. Yaraşlı kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren Yaraşlı, Gayda Mezarlığı’na defnedildi. Yaşamını yitiren Gülten Yaraşlı’nın yeğeni İsmail Yaraşlı, Hizan Kaymakamı ve Hizan Devlet Hastanesi Başhekiminin kendilerine bir polis ve ambulansla hastayı taşıyan iki personelin açığa alındığı bilgisini verdiğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Venezuela’da bu kez de yemin krizi çıktı

SONRAKİ HABER

Şırnak'ta madencilerin bugüne kadar hayatta kalmaları mucize

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...