21 Ekim 2017 12:58

Kaceroğlu'yu linç edenler görüntülere rağmen serbest!

Kobanê eylemleri sırasında linç edilerek öldürülen Ekrem Kaceroğlu davasında olay anı görüntülerine rağmen sanıklar tutuksuz yargılanıyor.

Paylaş

Kobanê eylemleri sırasında İzmir’de linç edilerek öldürülen Ekrem Kaceroğlu dosyasında 3 yıl sonra olay günü görüntülerine dair bilirkişi raporu hazırlandı. Olaydan 3 yıl sonra ortaya çıkan görüntülerde Kaceroğlu’nun linç edilmesi saniye saniye görüntülenmesine rağmen sanıkların tutuksuz yargılamalarına devam ediliyor.

İzmir’in Bornova ilçesinde 6-8 Ekim Kobanê eylemleri sırasında silahla vurulup, linç edildikten sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 3 çocuk babası Ekrem Kaceroğlu davasında olay gününe ait görüntü ve fotoğraflara ilişkin bilirkişi raporu 3 yıl sonra hazırlandı. 

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan raporda Kaceroğlu dosyasında tutuksuz yargılanan R.A., S.D., K.A. ve M.K. ile tespit edilemeyen bir kişinin ellerinde silahlarla göründüğü, sanıkların yerde hareketsiz yatan Kaceroğlu’ya saldırdığı, olayı görüntüleyen görevlinin görüntü çekmesine bir erkek şahsın engel olduğu bildirildi. Görüntülerde özellikle ellerinde silahlar bulunan ve eylemcilere dönük yatay atış yapan grupların olduğu noktaların inceleme ekiplerince delil tabelası ile işaretlenmediğine de yer verildi.

‘RAPOR TUTUKLAMALAR İÇİN YETERLİ’

Bilirkişi raporunda sanıkların saniye saniye görüntülenmesine rağmen tutuksuz yargılamalarına devam edildiğini belirten Kaceroğlu ailesinin avukatlarından Nezahat Paşa, sanıkların bir an önce tutuklu yargılamalarına karar verilmesi gerektiğini söyledi. Bilirkişi raporunun sanıkların tutuklanmaları için yeterli delil olduğunu belirten Paşa, buna rağmen bir tutuklamanın olmadığını ifade etti.

POLİS BİR YIL SONRAKİ GÖRÜNTÜLERİ GÖNDERDİ

Bilirkişi raporunda, Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü tarafından kullanılan TOMA’ya ait görüntülerin olaydan bir yıl sonraya ait olan görüntüler olduğu için olay günü görüntülerinin istendiği belirtildi. Olay günü görüntülerinin 7 Haziran 2015’te 2 adet DVD halinde ulaştığını, görüntülerde TOMA’nın eylemlere müdahale ettiğinin görüldüğünü ancak Kaceroğlu’nun vurulma anının görünmediğini kaydetti. Bilirkişi raporunda sanıkların yatay atış yaptıkları noktaların delil tablası ile işaretlenmediğine de değinen Avukat Paşa, “Bilirkişi raporu kolluk kuvvetleri hakkında delilleri kararttıkları gerekçesi ile yapmış olduğumuz başvuruda ne kadar haklı olduğumuzu gösterdi. Ancak tüm bunlara rağmen kolluk kuvvetleri hakkında takipsizlik kararı verildi” diye konuştu. (İzmir/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara'da gözaltına alınan 5 gazeteciden 3'ü serbest

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen’den alternatif akademik yıl açılışı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa