21 Ekim 2017 12:53

Miraz bebek koğuşta düştü

Annesi Gülistan Diken Akbaba’yla birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde tutulan 1 yaşındaki Miraz bebek, düşerek başını beton zemine çarptı.

Paylaş

Annesi Gülistan Diken Akbaba’yla birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde tutulan 1 yaşındaki Miraz bebek, dün gece koğuşun kapısındaki eşikten düşerek, başını beton zemine çarptı. Kafasında büyük bir şişlik oluşan Miraz bebek acilen Farabi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Annesi Gülistan Diken Akbaba’yla birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde kalan Miraz bebek düşerek kafasını betona çarptı. Miraz bebeğin babası Cengiz Zaza Akbaba, Miraz bebeğin durumu hakkında bilgi verdi.

Olayı anlatan baba Akbaba, “Koğuşta düştü ve kafatası şişmiş. Kustuğu için tedirgin olmuş ve hemen hastaneye ring aracı ile götürmüşler. Darıca’da Farabi Devlet Hastanesi’ne kaldırmışlar. Oradan geri dönerken tekrar kusmuş ve tekrar hastaneye kaldırmışlar. Orada tomografi çekmişler. Gece 00.30’da beni arayarak almamı istediler” dedi. Bebeğini almaya gittiğini ve kendisi de başka hastaneye götürdüğünü belirten Akbaba, “Doktor 24 saat müşahede altında tutulması gerekiyor dedi. Birer saat ara ile uyandırın dedi. O şekilde 24 saat geçirdik. Kafada şişik var hala ama kusması durdu” dedi. 24 saatin ardından baba Akbaba, Miraz bebeği tekrar cezaevine götürdüğünü belirtti. “Cezaevinde halı yasak. Miraz evinde olsa halının üzerinde koşar, oynardı.” diyen Akbaba, “Bu durum yaşanmayabilirdi. Başkasının çocuğu evinde halının üzerinde oynuyor. Miraz ise neden cezaevinin betonunda oynuyor? Annesi iktidar partisine muhalif diye. Hiçbir fırtına sonsuza kadar sürmez. Yetkililer hukuk önünde yaptıklarının hesabını verecekler. Cezaevinde büyüyen 668 bebeğin durumu için aylardır yetkililere çağrı yapıyoruz, yetkililerden bir ses yok” ifadelerini kullandı.

MİRAZ BEBEK YENİDEN HASTANEYE KALDIRILDI

Annesi Gülistan Diken Akbaba ile birlikte cezaevinde kalan ve düşerek kafasını betona çarpan Miraz bebek, yeniden hastaneye kaldırıldı.

Annesi Gülistan Diken Akbaba’yla birlikte Gebze Kadın Cezaevi’nde kalan Miraz bebek, önceki gün koğuşun kapısındaki eşikten düşerek, kafasını beton zemine çarpmıştı. Bu durum üzerine ring aracı ile Miraz bebek, Darıca Farabi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastane dönüşü rahatsızlanan Miraz bebek tekrar hastaneye götürülüp tomografisi çekilmişti. Baba Cengiz Zaza Akbaba, “Doktor 24 saat müşahede altında tutulması gerekiyor dedi. Birer saat ara ile uyandırın dedi. O şekilde 24 saat geçirdik. Kafada şişik var hala ama kusması durdu. 24 saatin ardından Miraz’ı tekrar cezaevine götürdüm” dedi.

YENİDEN HASTANEYE KALDIRILDI

Baba Akbaba, Miraz bebeğin tekrardan hastalandığını belirterek, öğle saatlerinde cezaevinden kendisini arayıp “Annesi bebeği dışarı vermek istiyor” dediklerini aktardı. Telefon üzerine cezaevine gidip Miraz bebeği aldığını ifade eden baba Akbaba, “Kusma, ishal, ateş şikayetleri var. Kartal Yakacık Çocuk Hastanesine yatırdık. Su an serum veriyorlar. Hastalığının ne olduğu tüm tahlillerden sonra ortaya çıkacak” diye konuştu. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlar: Gökçek istifa etmezse kayyım atanacak mı?

SONRAKİ HABER

Ankara'da gözaltına alınan 5 gazeteciden 3'ü serbest

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...