21 Ekim 2017 11:29

Polis Yüksel eylemine 347. günde yine saldırdı: 7 gözaltı

Yüksel Caddesi’nde 347 gündür devam eden 'İşimizi geri istiyoruz' eyleminde basın açıklamasına izin vermeyen polis 7 kişiyi gözaltına aldı.

Paylaş

OHAL kapsamında çıkarılan KHK'ler ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın 'işimizi geri istiyoruz' talebi ile başlattıkları açlık grevi 227. gününde sürerken, eğitimcilerin taleplerini sahiplenen yurttaşların ve işlerine dönmek isteyen kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi'nde başlattığı "İşimizi geri istiyoruz" eylemi ise 347. gününe girdi.

Yüksel Caddesi'nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen yurrtaşlar, Konur Sokak'ta toplandı. Sokağı kalkanları ile kapatan polis, yurttaşların geçişine izin vermedi.

Polis kalkanları önünde basın açıklamasına devam etmek isteyen yurttaşlar "Açlık grevinin 227'nci gününde Nuriye Semih işe geri alınsın" yazılı pankart açarak "Nuriye Semih onurumuzdur" sloganları attı.

Pankart açıldığı anda saldıran polis yurttaşların pankartını yırttı. Biber gazı ve plastik mermi saldıran polis 7 kişiyi darbederek gözaltına aldı.

YÜKSEL'DE AKŞAM EYLEMİNDE 8 KİŞİ GÖZALTINDA

Yüksel Caddesi işimizi geri istiyoruz eylemi (MA)

Yüksel Caddesinde 247 gündür devam eden "İşimizi geri istiyoruz" eyleminde akşam yapılmak istenen basın açıklamasına müdahale eden polis 8 kişiyi darbederek gözaltına aldı. 

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın açlık grevi eylemi 227'nci güne girdi. Hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı "İşimizi geri istiyoruz" eylemi 347'nci güne girdi. Akşam saatlerinde Yüksel Caddesinde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak için toplanan emekçiler ve destekçilerin Yüksel Caddesine girişine izin verilmedi. Polis kalkanları ile kapatılan sokaktan geçemeyen eylemciler polis kalkanları önünde basın açıklaması yapmak istedi. 
 
"Açlık grevinin 227. gününde Nuriye Semih işe geri alınsın" yazılı pankart açan eylemciler, "Nuriye Semih onurumuzdur" ve "Emekçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı. Veli Saçılık'ın da katıldığı eyleme çok sayıda destekçi katıldı. Pankart açıldığı anda müdahale eden polis eylemcilerin pankartını yırttı. 8 kişiyi darp ederek gözaltına alan polise çevredeki yurttaşlar da "insana bu işkence yapılır mı?" diyerek tepki gösterdi. 
(Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Yıldırım: 2018’de burs veya kredi miktarı 470 lira olacak

SONRAKİ HABER

Kayseri Kitap Fuarı’nda İhsan Eliaçık’a saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...