21 Ekim 2017 11:30

Bakırköylüler imzaları Meclis'e gönderdi

Bakırköy Kent Savunması, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arazisinin imara açılmaması için topladığı imzaları Meclise gönderdi.

Paylaş

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arazisinde doğayı ve tarihi yok edecek olan imar plan değişikliği kararına tepki amacıyla imza toplayan Bakırköy Kent Savunması, gerçekleştirdiği basın açıklaması ile imzaları Meclis'e gönderdi. Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda toplanan grup, "Kentimize, doğamıza, yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz" pankartı ve "Hastaneme dokunma", "Beton istemiyoruz", "Yeşilime dokunma" dövizleri açtı. Basın açıklamasına, HDP milletvekilleri Garo Paylan ve Erol Dora, CHP Milletvekili Ali Şeker, İstanbul Kent Savunması, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve Bakırköy Kent Savunması'nın bileşenleri katıldı. Açıklama öncesi grup Ahmed Arif'in “Anadolu” şiiri, ve çok sayıda türkü söylerken, sık sık "AKP elini Bakırköy'den çek", "Hastaneye dokunma meydanı boş bırakma" sloganları atıldı.

'YAŞAM ALANLARIMIZ YOK EDİLMEK İSTENİYOR'

Açıklamada ilk olarak söz alan Mimarlar Odası Bakırköy Temsilciliği Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, ülkenin dört bir yanının iktidar tarafından peşkeş çekildiğini, bir benzerinin de Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi arazisinde gerçekleştirilmek istendiğini söyledi. "Hastane arazisi hepimizin beklediği Marmara Depremi'nin bölgedeki toplanma alanıdır. Bu alan içerisindeki yoğun ağaç dokusuyla bir kent ormanı niteliğindedir" ifadelerini kullanan Fazlıoğlu, yaşam alanlarının yok edilmek istendiğini belirtti. 

'EKOLOJİYE MÜDAHALE DEMOKRASİYE MÜDAHALEDİR'

Ardından söz alan HDP Milletvekili Erol Dora, bir ülkede doğaya, çevreye, ekolojik dengenin korunmasına yönelik bir bilinç yok ise, o ülkede demokrasinin de o oranda olmadığını belirtti. Dora, "17 bin ağacı kapsayan ve bir kent olarak nitelendirilebilecek bir yerin ve 1927 tarihinden itibaren hastane olarak kullanılan alanın imara açılması asla kabul edilemez" dedi.

'HAFIZA VE HATIRA MEKANIMIZA SALDIRILIYOR'

Doğma büyüme Bakırköy'de yaşadığını belirten HDP Milletvekili Garo Paylan ise, şehirlerinin olduğu gibi semtlerinin de hafıza noktalarına saldırıların olduğunu söyledi. "Ben hastanenin bahçesinde çocukluğumdan beri top koşturan Bakırköylülerden bir tanesiyim. Yüzlerce kez maç yaptık, koşturduk. Oradaki hastalarla, semtdaşlarımızla sohbet ettik. Orası bizim için yalnızca bir hastane değil, bir hatıra ve hafıza mekanıdır" diyen Paylan, Bakırköy'ün geriye kalan tek büyük yeşil alanı ve akciğerinin diri olduğunu söyledi.
 
Açıklamaların ardından grup imzaları Meclis'e iletmeleri için milletvekillerine teslim etti. (İstanbul/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Hatay’da IŞİD operasyonu: 14 gözaltı

SONRAKİ HABER

Dünyada en çok kokain kullanan 10 ülke açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...