21 Ekim 2017 10:39

İşçilerin uyarıları dikkate alınmadı, 1 işçi öldü

Karabağlar Belediyesi'nde işçilerin araçların kullanım süreleri doldu ikazına rağmen çalıştırılan kamyonda bir işçi hayatını kaybetti.

Paylaş

Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait asfalt kamyonunun fren boşalması nedeniyle kaza yaparken araç şöfürü hayatını kaybetti. İşçiler ise araçların  kullanım sürelerinin dolduğunu ve de şimdiye kadar yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını söyledi.  

Bir işçi daha gerekli iş güvenliği ve işçi sağlığı önlemlerinin alınmamasından dolayı daha yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Karabağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait asfalt kamyonu frenin boşalması nedeniyle Balçova Otoban Viyadükleri'ne çarptı.  Kazada araç şoförü Ahmet Çelik hayatını kaybetti. Çelik, belediyenin kadrolu işçisiydi. 

Gazetemizi arayan işçiler iş cinayeti ile bilgi verdi. Kazayı duyar duymaz kaza yerine gittiklerini belirten  işçiler kazanın 40 yaş üstü araçların kullanılmasından kaynaklığı yaşandığını ifade etti.  Daha önce belediye yöneticilerini konuyla ilgili uyardıklarını  ancak uyarılarının dikkate alınmadığını kaydettiler.  İşçiler cevap olarak 'Tamir edin binin' dendiğini de ekledi. 

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI 'KULLANILAMAZ' DEMİŞ

İşçiler de bazı araçlar için iş güvenliği uzmanları tarafından 'kullanılmaz'  yazısı verildiği ancak bu yazının bir şekilde ortadan kaldırıldığını iddia etti.  İşçiler ayrıca yine olay yerine gelen belediye bürokratlarına da tepki gösterdi. (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Hastaneden Deniz Baykal açıklaması: Olumlu 

SONRAKİ HABER

Kürt Kültür Sanat Festivali programı açıklandı: Bir nefes

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...