21 Ekim 2017 10:29

Haber Sen: Biat eden medya yaratılmak isteniyor

Haber-Sen ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti, TRT Başkameramanı Binali Erdoğan’ın Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

TRT Başkameramanı Binali Erdoğan’ın Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla tutuklanmasına Haber-Sen ve İGC’den tepki geldi. Erdoğan’ın paylaşımlarının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden basın meslek örgütleri, tutuklamanın peşinen cezalandırma anlamına geldiğini belirterek Erdoğan’ın bir an önce serbest bırakılmasını istedi. 

‘KAÇACAK İNSNA KENDİ AYAĞI İLE GİTMEZ’

KESK Haber-Sen 6 No’lu Şube Yöneticisi ve İGC üyesi olan TRT Başkameramanı Binali Erdoğan’ın sosyal medyadaki başkanlık karşıtı paylaşımlarından dolayı önce memuriyetten ihraç edildi, ardından Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla tutuklandı.

Üyelerinin tutuklanmasına tepki gösteren Haber-Sen, sendika binasında basın toplantısında düzenledi. KESK’e bağlı sendikaların yöneticilerinin de katıldığı açıklamada, tutuklama işleminin tamamen hukuksuz olduğu vurgulanarak basının tamamen susturulmak istendiği ifade edildi. Açıklamayı yapan Şube Başkanı Ali Yılbaşı, Erdoğan’ın kaçma şüphesinin ve delillerin yok edilme ihtimalinin olmadığını ifade ederek “Kaçacak insan kendi ayağı ile gitmez. Burada arkadaşımızın kimliği önemli. Gazeteci ve muhalif kimliği söz konusu ve de sendikal faaliyet yürütüyordu. İzmir’de yetkiyi alma sürecine girmiştik. Bu da yöneticileri rahatsız ediyordu. Yaşanılanların tesadüf olduğunu düşünmüyoruz. İtirazlarımızı yapacağız” dedi. Türkiye’de gazetecilik yapanlar iktidar açısından tehdit olarak algılandığını belirten Yılbaşı şunları söyledi: “Gazetecilerin susturulması halkın haber alma hakkını da engelliyor. Sadece tek yanlı ve iktidara biat eden habercilik anlayışı hakim kılınmak isteniyor. Soruşturmaları yürüten adli ve idari makamların da bağımsız ve tarafsız davrandığını düşünmüyoruz. Sarayın baskısı ülkenin her yanında kendisini ciddi bir şekilde gösteriyor. Dinci faşizm yaşamın her alanında kendini uyguluyor.”

‘BUNUN ADI PEŞİN CEZALANDIRMADIR’

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen aynı zamanda İGC üyesi de olan Binali Erdoğan’ın tutuklanmasının kaygı verici olduğunu söyledi. Erdoğan’ın sosyal medyadan yaptığı yorumların “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, tutuklamanın peşin cezalandırma anlamına geldiğine dikkat çekti.

Dikmen, yaptığı yazılı açıklamada şunları vurguladı: “Türkiye’de gazeteciler, sendikacılar, öğrenciler, akademisyenler, işçiler  mantığımızın almadığı gerekçelerle cezaevine atılıyor. İGC Üyemiz Binali Erdoğan da dün mahkemece tutuklandı ve Buca Cezaevine gönderildi. Suçu sosyal medya hesabından paylaşım yapmak, fikirlerini açıklamak. Erdoğan’ın kaçma şüphesi yoktur. İfade vermeye kendisi gitmiştir. Aynı zamanda delillerin karartılmasının da imkanı yoktur. Çünkü deliller ortadadır. Tutuklama istisnai bir durumdur. Buna karşın mahkemenin bu paylaşımları hakaret içerikli bularak tutuklama kararı vermesi yargıya olan güvenimizi zedelemektedir. Arkadaşımız Binali Erdoğan bir an serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Çocuklar ölmesin' diyen Ayşe Öğretmenin çocuğu oldu

SONRAKİ HABER

Hastaneden Deniz Baykal açıklaması: Olumlu 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...