21 Ekim 2017 09:54

ABD'den Türkiye'ye nota: Metin Topuz'un telefonunu verin

ABD’nin, tutuklu başkonsolosluk görevlisi Metin Topuz’un el konulan cep telefonu için Türkiye'ye nota verdiği ve iadesini istediği ortaya çıktı.

Paylaş

ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nda irtibat görevlisi olarak çalışan ve 25 Eylül'de 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu ile bağlantısı olduğu ve savcı Zekeriya Öz ile irtibatlı olduğu iddialarıyla gözaltına alınan Metin Topuz'un 4 Ekim'de 'casusluk' gerekçesiyle tutuklanması sonrası yaşanan vize krizi, heyetler arası görüşmelere rağmen sürüyor.

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla'nın haberine göre Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne gönderilen 10 Ekim 2017 tarihli bir yazıyla ABD’nin Türkiye’ye cep telefonu için nota verdiği ortaya çıktı.

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürü Mehmet Samsar imzası taşıyan yazıya göre, ABD’nin verdiği notada Topuz’un kullandığı cep telefonunun ABD devletine ait olduğu, ABD’nin Topuz’un tutuklanmasının ardından savcılık kararı ile el konulan cep telefonunun en kısa sürede iadesini istediği ifade edildi.

Yazıda, notada yer alan şu sözlere de dikkat çekildi:

"Notada devamla Metin Topuz’a ait………. numaralı cep telefonu veya……….. seri numaralı SIM kart ile bağlantılı her türlü bilgi ve verinin Konsolosluk İlişkileri hakkında Viyana Sözleşmesi’nin 33’üncü maddesi uyarınca, Konsolosluk arşiv ve belgelerinin dokunulmazlığı kapsamında olduğu kaydedilmektedir." (HABER  MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pablo Neruda öldürülmüş olabilir mi?

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri 656. kez adalet istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...