20 Ekim 2017 20:01

20 gün sonra gelen adalet: Amedspor maçı iptal!

TFF, 2. Lig’de oynanan ve 2-2 sonuçlanan Amedspor-Etimesgut Belediye Spor maçının kural hatası nedeniyle tekrar edilmesine karar verdi.

Paylaş

Alper KAYA
İstanbul

Amed Sportif’in, 1 Ekim 2017’de kendi sahasında oynadığı ve 2-2 berabere kaldığı Etimesgut Belediyespor maçı için başvurduğu Tahkim Kurulu’undan karar 20 gün sonra çıktı: Maç iptal edildi!

MAÇTA NE OLDU ?

Amed Sportif
TFF, 2’nci Lig’in 6’ncı haftasında Amedspor ile Etimesgut Belediye Spor arasında oynanan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan maçın, kural hatası olduğu gerekçesiyle tekrar edilmesine karar verdi.

Maçın ilk yarısında 1-0 öne geçen Etimesgut Belediyespor, ikinci yarıda üstünlüğünü 2-0’la pekiştirse de 70 ve 80. dakikalarda ev sahibi Amed Sportif’in attığı iki gole engel olamamıştı. Ancak maç sonrası kamera görüntüleri incelendiğinde maçın hakemi Celal Bayraklı’nın, deplasman ekibinden Caner Yılmaz’a iki sarı kart gösterdiği hâlde kırmızı kartla cezalandırmadığı ve haliyle bir kural hatasına sebep olduğu ortaya çıkmıştı.

Bu görüntülerle beraber Tahkim Kurulu’na başvuran Diyarbakır temsilcisine, 20 gün sonra cevap verildi. Tahkimden çıkan karar doğrultusunda maçın tekrarına, maçta sarı kart gören oyuncuların kartlarının geçerli olmasına, Caner Yılmaz’ın cezasını ise 10 günlük yasal itiraz süresi sonrası oynanacak ilk maçta çekmesine karar verildi.

KLASMAN DÜŞÜRÜLEBİLİR

1 Ekim’den bu yana MHK tarafından kendisine görev verilmeyen Hakem Celal Bayraklı’nın, maçtaki puanının hayli düşük verildiği; sene sonunda ise klasman düşürülmesinin olası olduğu iddia ediliyor. Klasman düşürülen hakemlerin ise, genelde hakemliği bırakıp gözlemciliğe başladığı büyük ölçüde gerçekleşen bir ihtimal.

Celal Bayraklı bu sezon dört 2. Lig, bir de Türkiye Kupası’nda görev almış; 29 sarı kart çıkarmıştı.

AMED ZİRVEYE OYNAYABİLİR

3 Aralık’a dek tekrar maçının oynanması ve Amed Sportif’in kazanması durumunda lider Keçiörengücü ile puan farkını üçe indirecek olan Diyarbakır ekibi; 3 Aralık’ta kendi sahasında ağırlayacağı Keçiörengücü’nü yenerek zirveye oynayabilme ihtimali doğdu. Etimesgut Belediyespor ise, tekrar maçını kaybetmesi durumunda 3 Aralık’ta bir diğer düşme hattı adaylarından Bodrum Belediyespor ile ilk devrenin kaderini belirleyecek bir maç oynamak zorunda kalacak.

 {{299652}}

ARDAHAN'DA RAPOR DEĞİŞTİRTEN TFF, BU KEZ DE GÖRÜNTÜLERE YENİLDİ

TFF
 Bölgesel Amatör Lig’e Türkiye Futbol Federasyonunun “sehven” kırmızı kartı damga vurmuştu.

Çift sarı kart vakası, geçtiğimiz yıl hiçbir kamera kaydının olmadığı Bölgesel Amatör Lig’de oynanan ve 2-2 sonuçlanan Aras 12 Martspor – Serhat Ardahanspor maçında yaşanmış; maçın TFF’nin sitesine yüklenen ilk raporunda Arif Korkmaz isimli futbolcu çift sarıdan kırmızı kart görmüş şekilde işlenmişken, birkaç dakika sonra Arif Korkmaz’ın ikinci sarı kartı başka bir futbolcuya gösterilmiş şekilde rapor değiştirilmişti.
Maçın hakemi Yunus Dursun ise, iki ay sonra tekrar görev almaya devam etmişti.

 {{326670}}

 

ÖNCEKİ HABER

Çalıştığı işyerinin çatısından düşüp yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

'Cübbeli Ahmet'ten terlik satışı: 'Giyen peygamberi görüyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...