20 Ekim 2017 16:43

Trump, Obama ve George W. Bush’un eleştirilerine hedef oldu

ABD Başkanı Donald Trump iki eski başkan Barack Obama ve George W. Bush’un eleştiri oklarının hedefi oldu.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump iki eski başkan Barack Obama ve George W. Bush’un eleştirilerine hedef oldu. Eleştiriler, ABD'de eski başkanların mevcut başkanı eleştirmeme geleneğini de sona erdirmiş oldu. 

Her iki siyasetçi de ülkenin kutuplaşmış olduğunu savundu.

ESKİ ABD BAŞKANI OBMA VE BUSH, TRUMP'I ELEŞTİRDİ

BBC Türkçe’nin haberine göre Obama New Jersey’de Demokrat Parti’nin bir etkinliğinde şöyle konuştu: “Hala eski bölünme politikalarını sürdüremeyiz. Şu anda gördüğümüz politikaların bazılarını geride bıraktığımızı düşünüyordu. Bunlar, 50 yıl öncesine bakıyor. 21. yüzyıldayız, 19. yüzyılda değil.”

Obama ile aynı saatlerde New York’ta konuşan Cumhuriyetçi eski Başkan Bush ise şunları söyledi: “Dar kafalılık teşvik edilmiş görünüyor. Siyasetimiz, komplo teorileri ve uydurmalara karşı savunmasız hala gelmiş görünüyor. Demokrasiye yönelik desteğin yoğunluğunun, özellikle de gençler arasında, azaldığına dair bazı emareler var. Zaman zaman, bizi birbirimizden koparan güçler, bizi birleştiren güçlerden daha kuvvetli görünebilir.”

'ABD SİYASETİNDEKİ GELENEK BİR KENERA KOYULDU'

ABD’de eski devlet başkanları genelde siyasi arenanın dışında yer alıyor. Habere yorum yapan BBC’nin Kuzey Amerika muhabiri Anthony Zurcher, bu geleneğin bugünkü siyasi ortamda artık bir kenara koyulduğunu belirtti. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Suudi din adamı, tecavüzden kadınları sorumlu tuttu 

SONRAKİ HABER

Afganistan'da iki intihar saldırısı: En az 69 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...