20 Ekim 2017 16:13

Suruç'ta katledilenler 27. kez anıldı

Suruç Aileleri İnisiyatifi, IŞİD’in saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 kişiyi anarak, katliamla ilişiği olanların yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Paylaş

Suruç Aileleri İnisiyatifi, IŞİD’in saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 kişiyi anarak, katliamla ilişiği olanların yargı önüne çıkarılması talebinde bulundu.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, IŞİD’in saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 kişiyi anarak, katliamla ilişiği olanların yargı önüne çıkarılması talebinde bulundu. İzmir'de de SGDF üyeleri anma düzenledi.

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Urfa'nın Suruç ilçesinde IŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucu yaşamını yitiren 33 kişiyi 27'nci kez anmak için Kadıköy Halitağa'da bir araya geldi. Yaşamını yitiren 33 kişinin fotoğraflarının bulunduğu dövizleri taşıyan grup, önceki gün gözaltına alınan Suruç davası avukatlarının ve Suruç Ailelerinin derhal serbest bırakılmasını istedi. 

'DURUŞMA ÖNCESİ AVUKAT VE AİLELERİMİZ HEDEF ALINDI'

Grup adına konuşan yaşamını yitiren 33 kişiden biri olan Vatan Budak'ın babası Murat Budak, 27 aylık adalet mücadeleleri boyunca başka birçok katliama tanıklık ettiklerini belirtti. Budak, Türkiye ve dünyanın birçok yerinde DAİŞ'in yaşattığı acılara şahit olduklarını söyledi. Saldırıda evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini, sevdiklerini yitirenlerin defalarca gözaltı ve tutuklamaya maruz kaldığını ifade eden Budak, "En son Perşembe gecesi avukatlarımız Sezin Uçar ve Özlem Gümüştaş ve Suruç Aileleri'nden Özgen Sadet gözaltına alındılar. 33 canımızı kaybettiğimiz Suruç Katliamı ile ilgili topu topu bir sanık bulanlar, 27 ay boyunca katliamda yaralananları, sevdiklerini kaybedenleri gözaltına almaktan vazgeçmediler" dedi. 13 Kasım'da ilk defa tutuklu sanığın Suruç Davası'na getirileceğini söyleyen Budak, dava öncesi ailelere ve avukatlara dönük gözaltıların katliamın üstünün kapatılması ve unutturulması amacı taşıdığını ifade etti. Budak, "Biz katliam mağdurlarını ve bizlerin savunmanlığını yapanların davadan kısa bir süre önce gözaltına alınmasının başka bir izahı yoktur" dedi.

'DÜŞ YOLCULARININ HAYALİNDEN GİDECEĞİZ'

33 düş yolcusunun özlemini duyduğu bir gelecek idealinin peşinden, onların bıraktığı yerden yürümeye devam edeceklerini belirten Budak sözlerine şunları ekledi: "Eşit, adil ve özgür bir gelecek için, başka katliamlar, acılar yaşanmasın, demeye devam edeceğiz. 'Suruç için adalet herkes için adalet' sözümüzü büyütecek, bütün adalet arayışçılarıyla omuz omuza durmaya devam edeceğiz."

İZMİR'DE DE ANMA VARDI 

İzmir'de Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu Suruç'ta katledilenleri andı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu da (SGDF) İzmir'de Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde anma gerçekleştirdi. 
 
Suruç için adalet isterken dün ESP'ye yönelik yapılan operasyonlarda Suruç gazisi Havva Cutan ve Suruç ailelerinden Özgen Sadet'in de gözaltına alındığını söyleyen SDGF üyesi Mert Güneş, gözaltıların görülecek duruşmayı etkilemek amacını taşıdığını vurguladı. Katliamın hedefinde yer alan insanların söyleyeceklerinin önemli olduğunu ve savunma haklarının gasp edildiğini belirten Güneş, "Suçlarını örtmek isteyen iftira atamaktan da geri kalmamış Havva Cuştan'ı saray medyasında canlı bomba diye lanse edilmiştir. Oysa gerçek canlı bomba elini kolunu sallayarak yoldaşlarımızın arasında girmiş ve onları acımasızca katletmiştir" dedi. 
 
Suruç'ta tüm gençleri katletmek istediklerini söyleyen Güneş,"Sağ kalanları tehdit ettiler hapsettiler, gözaltına aldılar. Bizler 33'lerin düşlerini gerçekleştirmek için onların gittiği yoldan yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (İstanbul-İzmir/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

'Baykal'ın durumu ciddiyetini koruyor kötüye gidiş yok'

SONRAKİ HABER

Suudi din adamı, tecavüzden kadınları sorumlu tuttu 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...