20 Ekim 2017 15:55

‘Üç belediye başkanı karar aldı istifa etmeyecekler’ iddiası

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın istifasını istediği 3 belediye başkanının aralarında anlaşarak istifa etmeme kararı aldıklarını açıkladı.

Paylaş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği 3 belediye başkanının aralarında anlaşarak istifa etmeme kararı aldıklarını açıkladı.

CNN Türk canlı yayında konuşan Selvi, istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un birlikte hareket ettiklerini söyledi.

‘HEM AK PARTİ HEM DE KAMUOYU AÇISINDAN YIPRATICI BİR HÂL ALMAYA BAŞLADI’

Selvi, "Hava sürekli değişiyor. Dünden bugüne farklı bir iklim oluştu. 3 belediye başkanının aralarında bir iletişim kurulduğu, beraber hareket ettikleri ve istifa etmeme kararı aldıkları haberleri geliyor. Hem AK Parti hem de kamuoyu açısından yıpratıcı bir hâl almaya başladı. Bu süreç uzadıkça kamuoyunda bir yorgunluk oluşmaya başladı" diye konuştu.

 {{335698}}

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, görevden ayrılmaları istenen Ankara, Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarıyla ilgili olarak "En kısa sürede istifalarını vereceklerine inanıyorum. Vermezlerse gereği neyse yapılır" ifadelerini kullanmıştı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün Bosna-Hersek ziyareti dönüşü İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Biz işimize devam ediyoruz" demişti.

AKP’den şimdiye dek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etmişti. (HABER MERKEZİ)

{{335608}}
 

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy’de zabıta ile esnaf arasında işgaliye kavgası

SONRAKİ HABER

'Baykal'ın durumu ciddiyetini koruyor kötüye gidiş yok'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...