20 Ekim 2017 15:05

Işın’ın heykelleri F Sanat Galeri’de

“Polifonik Komşuluklar” isimli grup sergisi F Sanat Galeri’de 3 Kasım’a kadar devam edecek.

Paylaş

F Sanat Galeri’de, 3 Kasım’a kadar devam eden “Polifonik Komşuluklar” isimli grup sergisinde; Ahmet Yeşil, Asil Efe Işın, Atiye Güner, Beşir Bayar, Buse Kızılırmak, Hasan Basri İnan, Maide Bulak, Mehmet Aydın Avcı, Muazzez Bengisu Kurtuluş, Reşat Ceylan ve Tuğba Sönmez’in eserleri yer alıyor.

Heykel, resim ve fotoğraf gibi sanatın farklı dallarında üretimlerini gerçekleştiren Asil Efe Işın’ın “Santimental Gulet” serisinden 3 adet, Protesto Serisinden ise “Fil Mary” heykeli yer alıyor. 

‘FİL MARY’ HEYKELİ

Mary, dünyanın ilk kez işlediği suç nedeniyle asılan bir fil. Mary, Sparks World Famous Shows sirkinin 5 ton ağırlığındaki en büyük filiydi. Bakıcısını öldürdüğü için vince bağlanarak idam edildi. Bu olayı okuduğunda büyük acı duyan Asil Efe Işın, vinçle idam edilen Mary’nin anısına heykel tasarımında bir Amerikan tankını asarak bu vahşete ve dünyanın farklı bölgelerinde devam eden savaşlara gönderme yapar.

SANTİMENTAL GULET SERİSİ

Santimental ya da Duygusal, bir yumurtadan doğmuş, Ay’da sadece kağıttan kayığının yol göstericiliği ile yaşamını sürdüren bir çocuktur. Kağıttan Kayığı yoldaşı, ailesi, arkadaşıdır. Küçücük dünyasında yalnızdır. Gelecekte ayın karanlık köşelerinde yaşayan annesi ve babasıyla karşılaşır mı bilinmez. Ya da kağıttan kayığıyla günün birinde dünya gezegenine gitmeye karar verir mi? Asil Efe Işın’ın Santimental ve Kağıttan Kayığın hikayesinden yola çıkarak ürettiği heykeller ilk anda gerçeküstü görünümleriyle şaşırtırken, çok zaman geçmeden Santimental’in dünyasına doğru sürüklemeye başlıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Tutuklu gazeteciler hakkındaki karar sürecini hızlandırın’

SONRAKİ HABER

Muhalefet baskısı ÇED raporu ile ilgili oylamayı erteletti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...