20 Ekim 2017 14:49

Barzani: Kimseyi tutuklayamazsınız

IKBY Başkanı Mesud Barzani Başkan Yardımcısı Kosret Resul hakkında verilen tutuklama kararına sert tepki gösterdi.

Paylaş

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Bağdat’taki bir mahkeme tarafından Başkan Yardımcısı Kosret Resul hakkında verilen tutuklama kararına sert tepki gösterdi.

Barzani, IKYB Başkan Yardımcısı Kosret Resul hakkında verilen tutuklama kararını eleştirdiği açıklamada, “Sayın Kosret Resul gibi bir mücadele adamı ve diğer mücadele adamlarımız Resefa İnceleme Mahkemesi’nin kararıyla tutuklanmaz, tutuklayamazlar da” dedi. Mahkemenin kararını “siyasi” olarak niteleyen Barzani, “Bu da Bağdat’ta üstün aklın sahip olduğu düzeyi gösteriyor” ifadelerini de kullandı.

Rudaw, bu konudaki haberinde Irak Yüksek Yargı Meclisi Sözcüsü Hakim Abdülsettar Bayraktar’ın yaptığı açıklamada, Resefa Mahkemesi’nin Iraklı güçleri “işgalci” olarak nitelendirdiği gerekçesiyle Kosret Resul için 7 yıl hapis cezası isteminde bulunduğunu belirterek, “Mahkemeye göre, Resul’ün silahlı kuvvetlere yönelik sözleri aşağılayıcıdır” dediğini aktardı. 

ABD’nin desteğindeki Küresel Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak Kürdistan Bölgesi’nden düzenlenen bağımsızlık referandumu üzerine Irak ordusunca gerçekleştirilen Kerkük operasyonu ardından Bağdat ve Erbil’den yapılan müzakere çağrılarına destek verdi.

Brett McGurk, Twitter hesabından “Müzakerelerin başlatılması ve bekleyen tüm sorunların Irak Anayasası temelinde çözülmesi için Bağdat ve Erbil’den yapılan ortak çağrıları olumlu karşılıyoruz” mesajını attı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kod-A işçilerinin direnişini EMEP ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Ankara'da silahlı çatışma: 1 ölü, 2 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...