Kod-A işçilerinin direnişini EMEP ziyaret etti

Emek Partisi, sendikalı oldukları için işten atılan Kod-A işçilerinin sendika mücadelesine destek ziyaretinde bulundu.

20 Ekim 2017 14:39
Paylaş

Emek Partisi Bahçelievler İlçe Örgütü, DİSK/Sosyal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen Kod-A işçilerini ziyaret etti.

İstanbul Güneşli’deki Türk Telekom binası önünde direnişlerini sürdüren işçiler sendikalaştıkları için işten atıldıklarını belirterek, sendikalı bir şekilde işbaşı yapana kadar direnişlerine devam edeceklerini söyledi.

İşçilerle konuşan EMEP Bahçelievler İlçe Başkanı Servet Öncü, “İzmir'deki oturma eylemi OHAL gerekçesiyle valilik tarafından yasaklanıyor. OHAL koşullarında yaşıyoruz” diyerek İzmir'deki yasağa tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın OHAL’i grevleri ve direnişleri engellemek için ilan ettikleri yönündeki açıklamalarını hatırlatan Öncü, “Birçok işkolunda grevler yasaklandı. Demokrasi mücadelesini büyütmemiz gerekiyor. Örgütlenmiş işçilere en demokratik hakkı kullandırılmıyor” dedi. 

Sosyal-İş Genel Yönetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ağuş da morallerinin iyi olduğunu belirterek, kendilerine destek veren kitle örgütlerine ve siyasi partilere teşekkür etti. İzmir’de de aynı sorunun yaşandığını ifade eden Ağuş, “İzmir’deki arkadaşarımızla irtibat halindeyiz. Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.  (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İran Genelkurmay Başkanından Türkiye’ye İdlib eleştirisi

SONRAKİ HABER

Barzani: Kimseyi tutuklayamazsınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...