20 Ekim 2017 14:38

İran Genelkurmay Başkanından Türkiye’ye İdlib eleştirisi

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammer Bagheri Türkiye’nin İdlib’e girmesini eleştirdi

Paylaş

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammer Bagheri, Suriye’de bazı “operasyon bölgeleri”ni ziyaret ederken Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Türkiye’nin “İdlib’e girmesini" eleştirdi.

Mehr İngilizce'ye göre, Suriye’nin en üst düzey yetkilileri ile görüşmelerde bulunmak üzere bu ülkeyi ziyaret eden Tümgeneral Bagheri, Halep ve Suriye’nin diğer bazı bölümlerindeki “operasyon bölgelerinde” incelemelerde bulundu.

Bu arada, Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ise, Türkiye, Rusya ve İran’ın garantör oldukları Astana Süreci’nde “çatışmazlık bölgesi”nin oluşturulması kararlaştırılan İdlib bölgesinde Türkiye’nin “tutumuna” tepki gösterdi.

‘TSK'NIN İDLİB'E GİRMESİNİ KABUL ETMİYORUZ’

Fars haber ajansı, Mikdad’ın “Türkiye’nin İdlib’de sergilediği tutumun bölge için bir çok soruna sebebiyet verdiğini” söylediğini aktardı. Mikdad “bu tutum daha sonraları Türkiye’nin toprak bütünlüğünü ve Türkiye milletinin vahdetini de etkileyeceği" iddiasında da bulundu.

Suriye yönetiminin TSK’nın İdlib eyaletine girmesini kabul etmediğini ve bu girişimi kınadıklarını söyleyen Mikdad, “Türkiye’nin İdlib’deki uygulamaları Astana’da üstlendiği yükümlülüklerle çeliştiğini, üzerine anlaşılan konuların Ankara’nın iddia ettiklerinin tam tersi olduğunu” da iddia etti. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'den medya kuruluşlarına mektup: Üye hakkımız gasbedildi

SONRAKİ HABER

Kod-A işçilerinin direnişini EMEP ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...