20 Ekim 2017 14:17

Memuriyetten men edilen TRT kameramanı tutuklandı 

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla memuriyetten men edilen Haber Sen yöneticisi ve TRT Başkameramanı Binali Erdoğan tutuklandı.

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Sosyal medya üzerinden cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla geçtiğimiz hafta memuriyetten men edilen Haber Sen yöneticisi ve TRT Başkameramanı Binali Erdoğan tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan'a hakaret etme tutuklamaları devam ediyor. TRT'de başkameraman olarak çalışan Binali Erdoğan, referandum öncesi yaptığı bir sosyal medya paylaşımından dolayı hakkında idari soruşturma açılmış ve geçen hafta memuriyetten men edilmişti.

TRT yönetimi süreci adli yargıya da taşıyarak Haber Sen yöneticisi ve Sarı Basın kartı sahibi Binali Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Erdoğan, hakkında başlatılan adli soruşturma kapsamında bugün İzmir Adliyesinde önce savcıya ifade ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede ifade verdi. 

Erdoğan'ın paylaşımlarının ifade ve eleştiri özgürlüğü kapsamında olmadığına kanaat getiren mahkeme, Cumhurbaşkanına hakaret suçunun işlendiğine dair kuvvetli şüphenin olduğunu belirtti ve tutuklama kararı verdi.  Tutuklamaya gerekçe olarak ise tüm delillerin toplanılmaması ve delil karartma ihtimalinin olduğu gösterildi. 

Kararı Evrensel'e değerlendiren Haber Sen 6 Nolu Şube Başkanı Ali Yılbaşı "Beklediğimiz bir karar değildi. Kabul edilebilecek bir şey değil. Adresi belli ve kendi isteğiyle adliyeye giden birinin tutuklanmaması gerekiyor. Örgüt üyeliği veya benzeri bir suçlama yok. İnsanların özgürlükleri tehdit altında. Tutuklama bir gözdağı. Ülkenin gidişatından acısından kaygılıyız. Toplum korku içinde. İnsanlar değil düşüncelerini açıklamak sosyal medyadaki bir paylaşımı beğenmekten korkak hale geldi" dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

‘Arakanlı  çocuklar dünyada cehennemi yaşıyor’

SONRAKİ HABER

HDP'den medya kuruluşlarına mektup: Üye hakkımız gasbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...