20 Ekim 2017 14:11

‘Arakanlı  çocuklar dünyada cehennemi yaşıyor’

Bangladeş’e kaçan 600 bin Arakanlı Müslüman’ın yarısından fazlasının çocuk

Paylaş

UNICEF, yayımladığı raporda Bangladeş’e kaçan 600 bin Arakanlı Müslüman’ın yarısından fazlasının çocuk olduğuna dikkat çekti. Bir UNICEF yetkilisi, çocukların “dünyadaki cehennemi” yaşadıklarını söyledi.

DW Türkçe’nin haberine göre, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) pazartesi günü Cenevre’de başlayacak Rohingya Müslümanlarına yardım konferansı öncesi yayımladığı raporla, dünya genelindeki hükümetlere seslendi. 

UNICEF, Myanmar’ın Arakan bölgesindeki şiddetten Bangladeş’e kaçan yaklaşık 600 bin Müslüman’ın yüzde 58’inin çocuk olduğuna dikkat çekerek, bu çocukların “dünyada cehennemi yaşadıklarını” vurguladı. 

‘HER BEŞ ÇOCUKTAN BİRİ AÇ’

Raporu kaleme alan UNICEF uzmanlarından Simon Ingram, ziyaret ettiği Bangladeş’teki mülteci kamplarında, her beş çocuktan birinin akut beslenme yetersizliği yaşadığını aktardı. Cenevre’deki basın toplantısında konuşan Ingram, çocukların yaşadıkları ortamı “dünyadaki cehennem” gibi görmelerinin şaşırtıcı olmayacağını söyledi. UNICEF İcra Kurulu Direktörü Anthony Lake de rapora dair açıklamasında, “Birçok Rohingyalı çocuk mülteci, bir çocuğun asla görmemesi gereken şiddete tanık oldu” dedi. 

Travma etkisinde olan çocukların psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu bildirilen raporda, çocukların aynı zamanda manipülasyon, istismar ve insan tacirleri tehlikesiyle karşı karşıya kaldıkları uyarısında bulunuldu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

IPU: HDP'ye yönelik misilleme tüm muhalefeti zayıflatır

SONRAKİ HABER

Memuriyetten men edilen TRT kameramanı tutuklandı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...