20 Ekim 2017 14:07

IPU: HDP'ye yönelik misilleme tüm muhalefeti zayıflatır

Parlamentolararası Birlik (IPU) HDP üyelerine yönelik sürmekte olan misillemelerin, parlamentodaki tüm muhalefet partilerini zayıflatacağını belirtti

Paylaş

Parlamentolararası Birlik (IPU) HDP üyelerine yönelik sürmekte olan misillemelerin, parlamentodaki tüm muhalefet partilerini zayıflatacağını belirtti

IPU, Petersburg’daki son toplantısında çoğunluğu Türkiye, Venezuella, Maldivler ve Kamboçya’da olmak üzere 11 ülkedeki 200 milletvekiline yönelik baskılara ilişkin komite kararlarını kabul etti.

Parlamentolararası Birlik (The Inter-Parliamentary Union , IPU), Petersburg'daki 137. IPU Meclis toplantısının kapanış gününde Kamboçya, Venezuela, Türkiye ve Maldivler'deki insan hakları ihlallerine değinirken muhalefet milletvekillerine yönelik artan baskıya dair derin endişeler dile getirildi.
 
IPU açıklamasında Türkiye'deki 56 milletvekili tarafından yapılan barışçıl ifade ve açıklamaların cezai ve terör eylemlerinin delili olarak kullanılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi. IPU, tutuklu milletvekillerinin tecrit edildiğine ilişkin iddialara da dikkat çekti.

IPU, HDP üyelerine yönelik sürmekte olan misillemelerin, parlamentodaki tüm muhalefet partilerini zayıflatacağı ve Türkiye'de siyasi ortamı kötüleştireceği yönündeki endişelerini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Çocuk işçi ölümleri neden artıyor?

SONRAKİ HABER

‘Arakanlı  çocuklar dünyada cehennemi yaşıyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...