20 Ekim 2017 13:51

Mobbingle ilgili araştırma önergesi

İstanbul'da Yapı Kredi bankasında çalışan ve mobbinge bağlı geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Nadide Kısa’nın ölümü meclis gündeminde.

Paylaş

İstanbul'da Yapı Kredi bankasında çalışan ve uğradığı mobbinge bağlı olarak geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Nadide Kısa’nın ölümünü hatırlatan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, mobbingin ve yaşanan hak ihlallerinin önlenmesi amacıyla Meclis araştırması istedi.
Nadide Kısa’nın ölümüne, son günlerde uğradığı mobbingin neden olduğu iddialarını hatırlatan Tanrıkulu, “Nadide Kısa’nın unvanının bir süre önce performans nedeniyle düşürüldüğü, bir alt unvan olan perakende bankacılık işlemleri yönetmeni yapıldığı, 3 çocuk annesi genç bankacının işsiz kalmak korkusu ile itiraz etmeyip verilen göreve devam ettiği, ancak, Nadide Kısa’nı tecrübeli ve yılların bankacısı olmasına rağmen bankanın aldığı karar ile gişeye verildiği ve hem gişe görevini yapması hem de hedeflerini tutturmasının istendiği yine iddialar arasındadır. Nadide Kısa’ya, Şube Müdürü tarafından sık sık hakarete varan ifadeler kullanıldığı ve beyin kanamasına psikolojik şiddetin neden olduğu iddiaları mevcuttur” dedi.

Günümüzde işsiz kalmamak için, çalışanların maruz kaldığı mobbing ve psikolojik şiddetin giderek arttığını, çalışanların fiziksel ve ruhsal olarak yıprandığını ifade eden Tanrıkulu, “Bu yıpranma sonucu hayatını kaybetme riski ile karşı karşıya kalan mobbing (psikolojik taciz), psikolojik şiddet kurbanı çalışanlar ile ilgili olarak AKP Hükümeti son 15 yılda hiçbir etkili ve somut tedbir almamıştır” diye konuştu.

Tanrıkulu şöyle devam etti: “Banka ve sigorta şirketlerinde çalışanlar başta olmak üzere tüm çalışanların fiziksel ve ruhsal yıpranmalarına sebep olan, ayrıca hayatını kaybetmesinde etkili olabilen mobbingi yapanların tespit edilerek, haklarında her türlü yasal işlemin yapılması, mobbinge uğrayanların şikayet edip akabinde hızlıca çözüm bulabilecekleri etkili ve sürekli bir mekanizmanın kurularak yaşanan hak ihlallerinin ortadan kaldırılması ve mobbing sonrası yaşamını yitirenlerin ailelerine her türlü maddi ve manevi desteğin sağlanması amacıyla Anayasanın 98. İç Tüzüğün 104 .ve 105. maddeleri gereğince bir Meclis araştırması açılmasını saygılarımızla arz ve teklif ederiz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Sıcak para bağımlısı ekonomi alarm veriyor’ 

SONRAKİ HABER

Çocuk işçi ölümleri neden artıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...