20 Ekim 2017 13:48

İnşaat işçileri ücretlerini alamıyor

Çanakkale Biga Devlet Hastanesi inşaatında Murat İnşaat’a bağlı olarak çalışan 40’dan fazla inşaat işçisi 1.5 aylık ücretlerini alamadı.

Paylaş

Yapımında son aşamaya gelinen Çanakkale Biga Devlet Hastanesi inşaatında Murat İnşaat’a bağlı olarak çalışan 40’dan fazla inşaat işçisi 1.5 aylık ücretlerini alamadı. Ana taşeron şirket Gökyol İnşaat ve Sanayi AŞ tarafından yapımı sürdürülen inşaatta işçilerin sigortasız çalıştırıldıkları ortaya çıktı.

Firmanın telefonlarına cevap vermediğini dile getiren işçiler gazetemize bilgi verdi. İşçiler şunları söyledi: “Paramız yol pulumuz yok, hiçbir şeyimiz yok. Burada kaldık. Bizim sigortamızı Gökyol yatırması gerekirken yatırmamış. Biga Belediyesi mahkemeye verin diyor ama bizde mahkemeye verecek para yok. Yol paramız da yok. Tokat’tan Diyabakır, Batman, Ağrı’dan, Van’dan her yerden gelen var. Hep yarın diyerek oyaladılar. 1 haftadır çalışmıyorduk.”

İşçilerden Hasan Çay, geçtiğimiz günlerde ücretini alamadığı için elinde ekmek bıçağıyla, 5 katlı hastane inşaatının çatı katına çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu. Önceki gün gazetemize “Sorun yarın çözülecek” diyen Murat Taşeron’un patronu ise daha sonra aradığımızda “Gökyol’la hesaplarımız devam ediyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sanayi, yeniden döviz basıncı altında

SONRAKİ HABER

‘Sıcak para bağımlısı ekonomi alarm veriyor’ 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...