20 Ekim 2017 13:34

‘Eyüp’ün sorunları dururken sadece ismi değişti’

Eyüp'ün isminin 'Eyüpsultan' olarak değiştirilmesi tepki gösteren CHP’li Selina Doğan ‘Eyüp’ün sorunları dururken sadece isminin değiştirildi’ dedi.

Paylaş

Müftülüklere resmi nikah yetkisi tanıyan yasa tasarısına eklenen bir madde ile Eyüp ilçesinin ismi “Eyüpsultan” olarak değiştirildi. Eyüp’ün sorunları dururken sadece isminin gündeme getirilmesine CHP’den tepki geldi.

Eyüp ilçesinin sorunlarına çözüm üretmek yerine sadece isminin değiştirilmesine CHP’den tepki geldi. Eyüp’ün sorunlarını anlatan CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, “İstanbul'da bulunduğu zamanlarda Eyüp'te kalan ünlü yazar Pierre Loti, bugün kendi ismiyle anılan tepeden Eyüp'e baksaydı neler düşünürdü acaba” diye sordu?
Müftülüklere resmi nikah yetkisi tanıyan yasa tasarısına eklenen bir madde ile Eyüp ilçesinin ismi “Eyüpsultan” olarak değiştirildi. Tasarının ilgili maddesi hakkında CHP adına Doğan konuştu.

‘SAYGI MI PRAGMATİK YAKLAŞIM MI?​’

Eyüp ilçesinin tarihi hakkında bilgi veren Doğan, “Tarihi bir kişilikten ismini alan bir ilçenin bu isimle anılmasına elbette ilkesel olarak karşı değiliz ancak Eyüp yerine Eyüpsultan isminin öngörülmesi gerçekten tarihe olan bir saygı mıdır, yoksa pragmatik bir yaklaşım mıdır?​” diye sordu.

Yüz yıl önce ünlü Fransız yazar Pierre Loti'nin İstanbul'da yaşamak için tercih ettiği Eyüp'’ün bugün içinden çıkılmaz sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Doğan, “Eyüplüler isterdi ki Eyüp'ün ismi gündeme getirilirken Eyüp'ün katlanarak, artarak sorunlarına da bir çözüm önerisi getirilsin” dedi.

Doğan, Eyüp’ün kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüme kurban edilerek halkın ve mahalle muhtarlarının hiçbir görüşü alınmadan birbiri ardına kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirildiğini belirtti.

‘DEMOGRAFİK YAPI DEĞİŞTİRİLİYOR’

Hasdal'da 15 bin kişinin ikamet edeceği 5’inci Levent kompleksinin yaşama geçirildiğini anımsatan Doğan, bu proje için hiçbir altyapı ve trafik önlemi alınmadığına da dikkat çekti.

CHP’li Doğan, Eyüp’te Alevi vatandaşların yoğun olarak oturduğu mahallelerdeki okulların imam hatip okullarına dönüştürüldüğünü anımsatarak böylece bölgenin demografik yapısının da değiştirilmek istendiğini söyledi.

Eyüp Belediyesinin daha önce kullandığı binanın yandaş bir vakfa bedelsiz olarak verildiğini gündeme getiren Doğan, “Eyüp halkının kolektif kullanımına sunulması gereken bir bina, soruyoruz, hangi gerekçelerle yandaş vakfa bedelsiz verilmiştir? Bunun Eyüp halkına bir faydası var mıdır?​” dedi.

‘PİERRE LOTİ YAŞASAYDI…’

Doğan sözlerine şöyle devam etti:

“Hani, tarihe olan saygıdan bahsediyorsunuz ya… İstanbul'da bulunduğu zamanlarda Eyüp'te kalan ünlü yazar Pierre Loti, bugün kendi ismiyle anılan tepeden Eyüp'e baksaydı neler düşünürdü acaba, Eyüp Sultan Camisi'nin çevresinde dolaşsa neler yazardı?

Burada sayamayacağımız kadar çok sorunla boğuşan Eyüp'ün ismini değiştirseniz de inanıyoruz ki Eyüp halkı ilk seçimlerde metal yorgunluğuyla geçiştirilemeyecek kadar çökmüş bu yerel yönetim anlayışına son verecektir.” (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Doğu Karadeniz'de çay hasat dönemi sona erdi

SONRAKİ HABER

Sanayi, yeniden döviz basıncı altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...