20 Ekim 2017 12:42

Üç Gazeteci #300GündürÖzgürlüktenMahrum

300 gündür tutuklu olan Tunca Öğreten, Ömer Çelik, Mahir Kanaat için sosyal medyada #300GündürÖzgürlüktenMahrum etiketiyle kampanya başlatıldı

Paylaş

Redhack’in sızdırdığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait, mailleri haberleştirdikleri için yargılanan altı gazeteciden üçü 300 gündür tutuklu.

Meslektaşlarının serbest bırakılmasını isteyen gazeteciler, sosyal medya hesaplarından #300GündürÖzgürlüktenMahrum etiketi ile kampanya başlattı.

Kısa sürede TT listesinde üst sıralara yerleşen kampanya ile gazeteciler, “Tunca Öğreten, Mahir Kanaat ve Ömer Çelik Bakan Albayrak’ın maillerini haberleştirdkleri için #300GündürÖzgürlüktenMahrum. 24 Ekim’de Çağlayan’da ilk durusma var” diyerek duruşmayı izleme çağrısı yaptı. 

24 EKİM’DE DURUŞMA VAR

Davada Diken’in eski Editörü Tunca Öğreten, kapatılan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, BirGün Gazetesi Çalışanı Mahir Kanaat tutuklu olarak, DİHA Muhabiri Metin Yoksu, Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın ve ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan ise tutuksuz olarak yargılanıyor.

Üçü 301 gündür tutuklu bulunan altı gazeteci, 24 Ekim’de ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Duruşma Çağlayan Adliyesi’nde İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.00’da görülmeye başlanacak.

(MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

'Pozantı mağduruna Tarsus Cezaevinde işkence edildi' iddiası

SONRAKİ HABER

Duruşmalara bebeğiyle katılmak zorunda kalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...