20 Ekim 2017 12:42

'Pozantı mağduruna Tarsus Cezaevinde işkence edildi' iddiası

Pozantı M Tipi Kapalı Cezaevi’nden gördüğü işkence ile kamuoyu gündemine gelen E.O.'ya Tarsus Cezaevi'nde işkence edildiği öne sürüldü.

Paylaş

Pozantı M Tipi Kapalı Cezaevi’nde gördüğü işkence ile kamuoyu gündemine gelen E.O’nun bir ay önce yeniden tutuklanarak götürüldüğü Tarsus Cezaevinde de işkenceye uğradığı iddia edildi. E.O’nun Avukatı Mehmet Altuntaş, gardiyanların müvekkiline saldırarak, “Pozantı’da adam olmadın, biz burada seni adam ederiz” dediğini söyledi. 

RAPOR YERİNE AĞRI KESİCİ 

T-3 koğuşunda kalan E.O. ve arkadaşlarının gardiyanlar tarafından darbedildiğini ve gördükleri işkenceden kaynaklı 14 gün boyunca yatakta kaldıklarını anlatan Avukat Mehmet Altuntaş, “Müvekkilim ile Deniz Özdemir, Rıdvan ve Ramazan adlı tutuklular cezaevine gönderildiği gün, 4 cezaevi personeli tarafından çıplak arama dayatması ile karşı karşıya kalıyor. Bu dayatmaya karşı çıktıkları için cezaevi personelleri tarafından saldırıya uğruyor ve feci şekilde darbediliyorlar. Bundan kaynaklı 14 gün yatakta kalıyor. Bu süre boyunca hiçbir tedavi yapılmıyor. Müvekkilim, 14 gün sonra revire çıkarılıyor. Darp yerlerini doktora gösteriyor ancak kendisine rapor yerine ‘Parol’ isimli bir ağrı kesici veriyor” dedi. 

GARDİYANLAR: SENİ BİZ ADAM EDERİZ

Müvekkilinin daha önce adı kötü muamele ile gündeme gelen Pozantı M Tipi Çocuk Cezaevi mağdurlarından olduğunu hatırlatan Altuntaş, E.O’nun cezaevinin kapatılması ile tahliye olduğunu, yaklaşık bir ay önce yeniden tutuklandığını söyledi. Altuntaş, şöyle devam etti: “Gardiyanlar, müvekkilime daha önce cezaevinde yatıp yatmadığını soruyor. O da Pozantı Cezaevinde kaldığını söyleyince ‘Madem orada adam olmadın biz burada seni adam ederiz’ diyorlar ve tekme, tokat dövüyorlar. Saldırıda Deniz Özdemir, Rıdvan ve Ramazan’ın dört dişi kırılıyor”  Müvekkillinin kaldığı koğuşun zorla dağıtıldığını, ayakta sayım vermedikleri için hakarete maruz kaldığını da ifade eden Altuntaş, müvekkillerine işkence uygulayan cezaevi personeli hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı şikayette bulunduğunu söyledi. (Mersin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Men cezası yargıdan dönen Sağlam'a yeni soruşturma açtılar!

SONRAKİ HABER

Üç Gazeteci #300GündürÖzgürlüktenMahrum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...