20 Ekim 2017 12:31

Men cezası yargıdan dönen Sağlam'a yeni soruşturma açtılar!

Maliye Bakanlığı, BES işyeri temsilcisi Ramis Sağlam hakkında verdiği memuriyetten men cezası yargından geri dönünce tekrar soruşturma açtı.

Paylaş

Maliye Bakanlığı, BES işyeri temsilcisi Ramis Sağlam hakkında verdiği memuriyetten men cezası yargından geri dönünce tekrar soruşturma açtı. Sağlam’a bu sefer kademe ilerleme cezası verilmek isteniyor. 

10 Ekim Ankara Katliamı grevi sırasında yaptığı konuşmalar ve sosyal medya paylaşımlarından dolayı Kordon Vergi Dairesi BES İşyeri Baştemsilcisi Ramis Sağlam hakkında açılan idari soruşturma sonucunda, Maliye Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu memuriyetten men cezası verdi. Sağlam’a, “Cumhurbaşkanlığı Makamı’na ve siyasi iradeye terör saldırısının sorumluluğunu yüklemek, tarafsızlık ve devlete bağlılık ilkesini bozmak, ideolojik amaçlı bildiri, afiş basıp çoğaltmak” vb. suçlamalar yöneltilmişti. Karar yargıya taşındı. Açılan yürütmeyi iptal davası sonucunda, İzmir 5. İdare Mahkemesi, söz konusu suçlamalara dair herhangi bir tespit olmadığını belirterek, verilen kararı bozdu.

Sendikal faaliyeti cezalandırmak isteyen Maliye Bakanlığı bir kez daha Sağlam soruşturma başlattı. 657 DMK 125/D-e maddesinde yazılı, “İşyeri sınarları içinde herhangi bir yeri toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz kullanmak veya kullandırmak,” ibaresi gerekçe gösterilerek Sağlam’a bu sefer “Kademe ilerlemesinin durdurulması” cezası isteniyor. Sağlam önümüzdeki günlerde savunma verecek.  Verilen ceza ile ilgili Büro Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, basın açıklaması düzenledi. Şube binası önündeki açıklamaya, KESK ve DİSK’e bağlı şubelerin yöneticileri ve üyeleri de katılarak destek verdi. 

‘İKİ DEFA CEZA VERİLEMEZ’

Bir suç iddiasına iki kez ceza verilemeyeceğini belirten Şube Başkanı Mustafa Güven “Gelir İdaresi Başkanlığı bu soruşturma ile Anayasa’nın 138 Maddesi’nin son fıkrasını ihlal ediyor. Sendikamız Ramis Sağlam’a verilen bu cezaya karşı gerekli hukuki işlemleri yapmakla kalmayacak, bu hukuksuz soruşturmaları başlatan kamu idarecileriyle ilgili de gerekli hukuki işlemler başlatacaktır.” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muğla'daki barajlarda kuraklık alarmı

SONRAKİ HABER

'Pozantı mağduruna Tarsus Cezaevinde işkence edildi' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...