31 Temmuz 2012 10:21

100 gün geçti değişen bir şey yok

Antep’te görevi başındayken öldürülen Doktor Ersin Aslan’ın ölümünün üzerinden 100 gün geçti. Aradan geçen zamana rağmen hükümetin ve Sağlık Bakanlığının hekime şiddet konusunda adım atmaması protesto edildi.Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde sağlıkta şiddeti protesto eden İstanbul Tabip

100 gün geçti değişen bir şey yok
Paylaş

Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde sağlıkta şiddeti protesto eden İstanbul Tabip Odası (İTO) üyeleri, Ersin Aslan’ı unutmadıklarını belirtti. Hastane bahçesinde bir araya gelen doktorlar, “Sağlıkta şiddet dursun, yeni kayıplar olmasın. Doktor Ersin Aslan’ı unutmadık unutturmayacağız” pankartı açtı.

Hastane bahçesinde bir araya gelen doktorlar adına ilk olarak konuşan İTO Başkanı Prof. Dr. Taner Gören, “Ersin’i unutturmayacağız. Aradan geçen bunca zamana rağmen ne hekime şiddeti önlemek için ne de sağlık hizmetlerini iyileştirmek için hiçbir çaba sarfedilmiyor. Tüm bu yaşanan sorunların suçlusu sağlığı ticarileştirmeye çalışan zihniyetlerdir. Bizim talebimiz, herkese en iyi ve eşit bir şekilde hizmet verilmesidir. Bunun için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

‘İSYANIMIZ DEVAM EDİYOR’

Ortak basın açıklamasını yapan İTO Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ise öfke ve kızgınlıklarının geçmediğini dile getirdi. “İsyanımıza bir yanıt gelir umuduyla 100 gündür bekliyoruz.

TBMM’den yüzlerce yasa geçirmekle övünen AKP iktidarından, TTB tarafından hazırlanıp iki maddelik bir yasayı da geçireceğini ve bir türlü önlenemeyen şiddetin bir nebze olsun azalacağını ümit ettik. Oysa onlar bizim isyan ettiğimiz günlerde 8 Ekim 1978 yılında Bahçelievler katliamını gerçekleştiren kontrgerillacılara özel af çıkarmakla meşgullermiş. Bilemedik, umutla bekledik, yanılmışız” diyen Çerkezoğlu, şiddete uğrayan sağlık çalışanlarıyla dayanışmaya devam edeceklerini belirtti.
(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇMO, Bakanlığa kirli suları sordu

SONRAKİ HABER

'Sedat Selim Ay yargılansın'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...