20 Ekim 2017 12:16

Okulda müdür yardımcılarına saldırı

Karabağlar’daki Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne dışarıdan girip kantinde sigara içen 2 kişi, müdahale eden müdür yardımcılarına saldırdı.

Paylaş

16 Ekim günü saat 14.15 sularında Karabağlar’da bulunan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaretçi gibi giren B.B. ve S.T. okul kantininde oturdu. 

Öğrencilerin yoğun olduğu saatte kantinde sigara içen şahıslara okul müdür başyardımcısı Erol Gönç ve müdür yardımcıları Serhat Kırmızı ve Esranur Güngördü tarafından okulda sigara içilmesinin yasak olduğu belirtilerek okul dışına çıkmaları konusunda uyarı yapıldı. Uyarının ardından şahıslar, müdür yardımcısına küfür etti ve saldırdı. Saldırıya uğrayan Gönç, saldırı sırasında yere düşerek kafasını çarptı ve burnu kırıldı.

Gözlüğü de kırılan Gönç’e yönelik saldırının ardından okul polisine haber verildi. Yaralanan Gönç hastaneye kaldırıldı. Ardından okul yönetimi karakola şikâyette bulundu.

Okul yönetimi karakolda iken, aynı kişilerin elinde bıçakla tekrar okula gelerek hem diğer öğretmenleri tehdit edip, hem de idare odalarında Gönç’ü aradığı belirtildi. Polise tekrar müracaatın ardından yakalanarak karakola getirilen bu kişiler tutuklandı.

Okulda yaşanan olayla ilgili Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim İş Sendikası üye ve yöneticilerinin katıldığı bir açıklama yapıldı. Açıklamada konuşan Eğitim İş Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Dinçer, eğitimdeki dönüşüm ve özelleştirme çalışmalarının başarıya ulaşabilmesi için eğitim emekçilerinin itibarsızlaştırıldığını ve eğitim emekçilerine saldırıların arttığını vurguladı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'dan, Rakka'daki Öcalan posteriyle ilgili açıklama

SONRAKİ HABER

Muğla'daki barajlarda kuraklık alarmı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...